Deseterici okuženih Domžalčanov se je pridružila še osmerica

Po testih na virus sars-cov-2 so pri domžalskem nogometnem prvoligašu potrdili nove pozitivni primere. Vprašljiva tudi sobotna tekma z Mariborom.
Fotografija: Zaradi novih okužb v domžalskem taboru je vprašljiva sobotna tekma 11. kola 1. SNL v Ljudskem vrtu. FOTO: Lado Vavpetič/NK Domžale
Odpri galerijo
Zaradi novih okužb v domžalskem taboru je vprašljiva sobotna tekma 11. kola 1. SNL v Ljudskem vrtu. FOTO: Lado Vavpetič/NK Domžale

Nogometni klub Domžale je v izjavi za javnost sporočil, da je bilo po novih testih na novi koronavirus potrjenih še osem pozitivnih primerov, kar pomeni, da je v klubu z novim koronavirusom okuženih že 18 oseb.

V domžalskem klubu je bilo po obračunu z Muro 25. oktobra potrjenih deset pozitivnih primerov, zdaj pa je število, kljub karanteni moštva, še naraslo.

»Po odigranem srečanju 8. kola so bili vsi predstavniki članske ekipe štiri dni ločeni z namenom, da preprečimo širjenje virusa znotraj moštva, toda kljub temu smo v začetku tedna in na včerajšnjem testiranju, ki je potekalo v ZD Domžale, našli skupno še osem dodatnih primerov. Med njimi so v veliki večini igralci, šest izmed njih je tudi zaigralo na zadnjem ligaškem srečanju,« so sporočili.

Vsi okuženi bodo v izolaciji preživeli najmanj deset dni, preostanek moštva na čelu s prvotno okuženimi, ki so virus uspešno preboleli, pa se bo po navodilih NIJZ vrnil v trenažni proces in se zavzeto pripravljal na tekmo z Mariborom, so še dodali.

Dvoboj v Ljudskem vrtu bo na sporedu v soboto, 7. t. m.

Komentarji: