Domžale s točko le ujele Rudar

V zaostali tekmi 3. kola 1. SNL brez golov. Bravo gostuje v Velenju.

Objavljeno
12. september 2019 23.26
Posodobljeno
12. september 2019 23.26
Tonči Mujan in Domžalčani (levo) niso bili kos soboški obrambi. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Ljubljana - Nogometaši Domžal ostajajo brez zmage tudi po sinočnjem večeru. V zaostali tekmi 3. kola 1. SNL se jim račun ni izšel. Mura je bila premočan tekmec za reševanje pod taktirko novega trenerja Andreja Razdrha. Razplet brez golov je zadostoval le za pobeg z dna lestvice zavoljo boljše razlike v golih.

Sobočani imajo več razlogov za nezadovoljstvo. V prvem polčasu so bili v nasprotnih napadih neulovljivi za obrambo Domžal, toda neučinkoviti pred vrati Ajdina Mulalića.

»Prav izboljšanju učinkovitosti smo namenili pozornost v reprezentančnem odmoru,« je v pogovoru za TV Slovenija razkril gostujoči trener Ante Šimundža, ki je bil kljub vsemu zadovoljen s točko. »Težko je obiskati tekmeca, ki je menjal trenerja. Zaslužili smo si več, še posebej po igri v prvem polčasu. Gol je najtežje zabiti. Drži tudi, da ga nismo prejeli. Pomembno je, da smo prihajali v priložnosti,« je potegnil črto čez tekmo, ki je le delno zadovoljila tudi domačega trenerja Razdrha.
image
Ante Šimundža bi bil bolj vesel treh točk. FOTO: Leon Vidic/Delo


»Škoda, ker v drugem polčasu nismo izkoristili, kar smo si priigrali. V prvem polčasu smo igrali v krču, ker smo 'morali' zmagati. To povzroča manjši pritisk. Toda Mura je kakovosten tekmec, zato sem lahko zadovoljen. Z nekaj več sreče in več konkretnosti bi lahko iztržili več,« je po svoji prvi tekmi na domžalski klopi povedal 42-letni Vrhničan.
image
Andrej Razdrh je osvojil prvo točko na klopi Domžal. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Bo s tretjim trenerjem boljše?


Uvodna tekma 9. kola in zadnje četrtine nogometnega prvenstva bo že danes v Velenju. Pod nogami gori gostiteljem, ki so po Almirju Sulejmanoviću in Janiju Žilniku posegli še po tretjem trenerju v sezoni: povsem raztreseno moštvo bo poskušal sestaviti in ga usposobiti za boljše nadaljevanje Nikola Jaroš. Ta hrvaški strokovnjak je le napredoval na klubski lestvici, saj so ga potegnili iz mladinskega moštva, pri čemer pa je viden zasuk k hrvaški liniji, ki je v slovenski ligi domala prevzela vse vajeti.

Velenjčani so v reprezentančnem premoru izgubili še v minuli sezoni prvega strelca Milana Tučića, ki je odšel v Belgijo k drugoligašu FC Leuven. Nadomestil ga bo velenjski fant, ki ga je posodila Olimpija – Haris Kadrić. Rudar in Bravo sta se v tej sezoni že pomerila v pokalnem tekmovanju. V Spodnji Šiški je bil po podaljšku boljši Rudar.

Domžale : Mura 0:0


Šp. park, gledalcev 1200, sodnik Alen Borošak (Sp. Duplek).
Domžale: Mulalić, Klemenčič, Sikošek, Karić, Pišek, Ćorluka, Kait (od 85. Svetlin), Ibričić, Lazarević (od 86. Vuk), Mujan, Podlogar (od 73. Jakupović); Mura: Obradović, Karničnik, Maruško, Karamarko, Pucko, Kozar, Kouter, Bubnjar (od 55. Horvat), Bobičanec (od 89. Brkić), Šušnjara, Mulić (od 72. Maroša); streli: 9:3; na vrata: 0:0; posest žoge v %: 55:45; koti: 12:3; prekrški: 18:5.

Pari 9. kola: Rudar – Bravo (danes, 18), Maribor – Aluminij (jutri, 20.15), Triglav – Domžale (nedelja, 14), Olimpija – Celje (nedelja, 16.15), Mura – Tabor (nedelja, 18).

Vrstni red: Aluminij 18, Olimpija 17, Celje 15, Mura 13, Maribor 12, CB24 Tabor 10, Bravo 8, Triglav 6, Domžale in Rudar po 4.