Domžale z Blažičem, Celje s Hosmanom

Branilec Miha Blažič se je k Domžalam preselil iz Luke Koper, vratar Ivan Hosman bo pri Celju nadomestil Matica Kotnika.

Objavljeno
29. julij 2015 15.44
tlo+nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski nogometni prvoligaš Domžale se je po odhodu Uroša Koruna k poljskemu Piastu iz Gliwic na položaju osrednjega branilca okrepil z 22-letnim Miho Blažičem, ki je bil član vseh mlajših selekcij izbrane vrste, dvakratnim državnim prvakom pa je obljubil triletno zvestobo. Mladi Pirmorec je pred prihodom v Domžale vso kariero branil zgolj barve Luke Koper, s katero je odigral 99 dvobojev in prispeval dva gola. »V Domžalah, ki so za napredek mladega igralca idealno okolje, se lahko hitreje razvijam kot v Kopru, kar je bil glavni in hkrati edini razlog, da sem zapustil Obalo. Odločitev je bila izključno nogometna in vesel sem, da sem jo sprejel,« je poudaril Blažič.

Nogometaši Celja pa so - po poškodbi Matica Kotnika, ki bo okreval predvidoma do oktobra - v svoje vrste sprejeli novega vratarja, 25-letnega in kar 197 centimetrov visokega Hrvata Ivana Hosmana. Ta se je svojčas brusil tudi pri podmladku Borussie iz Dortmunda, mednarodne izkušnje pa lovil še pri Slovanu iz Libereca in gruzijskem Metalurgiju iz Rustavija. »V minulih dneh sem dobro spoznal soigralce, trenerski štab in celoten klubski ustroj, zato lahko zatrdim, da sem prišel v dobro organizirano sredino, v kateri lahko kot nogometaš še dodatno napredujem,« je ob podpisu pogodbe do konca sezone spregovoril Hosman.

Gorica je v svoje vrste po Miranu Burgiću in Urošu Celcerju pripeljala še enega povratnika. To je Matija Škarabot, ki je nazadnje ne preveč uspešno igral za ljubljansko Olimpijo, kot bočni branilec se je preizkusil tudi v tujini pri Gentu in Rijeki.

Nove spremembe v igralskem kadru pa so doživeli tudi Zavrčani. Marko Nunić je s klubom sporazumno prekinil pogodbo, novinec pa je 21-letni črnogroski vezist Veljko Batrović, ki je s klubom podpisal pogodbo do konca maja 2018. Črnogorec je igral v najmočnejšem poljskem prvenstvu, kjer je na 35 tekmah v dresu Widzew Lodza dosegel gol in šest podaj.