Dončić ne leti več z orli, Rožman ubral Kekovo pot

Triglav se je poslovil od Dejana Dončića, donedavni trener Domžal Simon Rožman pa je uradno prevzel hrvaškega prvoligaša Rijeko.
Fotografija: Dejan Dončić je Triglav vodil na 35 prvenstvenih tekmah, njegova bilanca je 12 zmag, 7 remijev in 26 porazov. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Dejan Dončić je Triglav vodil na 35 prvenstvenih tekmah, njegova bilanca je 12 zmag, 7 remijev in 26 porazov. FOTO: Mavric Pivk

Na prvih šestih mestih lestvice Prve lige Telekom Slovenije so po desetih kolih moštva, ki v tej sezoni niso menjala trenerjev, v spodnjem domu pa je bilo kadrovanje zelo živahno. Iz kranjskega Triglava so sporočili, da Dejan Dončić ni več trener orlov.

Ljubitelje nogometa ter predvsem privržence hrvaškega prvoligaša Rijeke in častilce njenega dolgoletnega uspešnega trenerja Matjaža Keka pa je razveselila novica, da je vajeti prvega moštva spet prevzel Slovenec, tokrat Simon Rožman.



»Gorenjski Bayern« je na predzadnjem mestu, za njim je sedem zaporednih porazov. »V dani situaciji smo se vse vpletene strani strinjale, da je to korak, ki mora biti narejen. Dejanu se iz srca zahvaljujemo za vse, kar je storil v Triglavu, tega ni bilo malo. V Kranju je pustil močan pečat, odločno pomagal klubu na še višjo raven in izpolnil zastavljene cilje v minuli sezoni. Skupna zgodba je bila zastavljena na zdravih temeljih in z jasno vizijo, a se je na tej točki končala. V prihodnje mu želimo ogromno sreče in uspehov,« je na klubski spletni strani sporočil športni direktor Kranjčanov Siniša Brkić.

Do izbire novega šefa bosta glavna Dončićeva pomočnika Gregor Bergant in Vlado Šmit. Imena potencialnih kandidatov za glavnega stratega so tudi Robert Pevnik, Vlado Badžim, Alen Šćulac ...


Rožman podpisal za Rijeko


Andrej Razdrh je že pred zadnjim reprezentančnim odmorom na lastno pobudo zapustil Tabor iz Sežane, ki ga je letos pripeljal v prvo ligo. Ponudba za sodelovanje iz precej ambicioznejših in bolje organiziranih Domžal je bila premočna, da je ne bi sprejel. Domžale je namreč po klavrnih rezultatih zapustil Simon Rožman, ki je tudi uradno sedel na klop trenutno tretjeuvrščenega hrvaškega prvoligaša Rijeke.

Dejan Dončić je Triglav vodil na 35 prvenstvenih tekmah, njegova bilanca je 12 zmag, 7 remijev in 26 porazov. FOTO: Mavric Pivk
Dejan Dončić je Triglav vodil na 35 prvenstvenih tekmah, njegova bilanca je 12 zmag, 7 remijev in 26 porazov. FOTO: Mavric Pivk


Lastnik in predsednik Damir Mišković se torej ni priklonil klubski legendi Nenadu Gračanu, bržčas pa se je posvetoval tudi s slovenskim selektorjem Matjažem Kekom, ki si je še kot strateg Rijeke, s katero je osvojil zgodovinski naslov hrvaškega prvaka, baje želel ob sebi za pomočnika prav Rožmana.



Zdaj je napočil čas, da je 36-letni strokovnjak iz Celja na Kekovo priporočilo dobil izjemno priložnost na klopi belih s Kvarnerja. Rijeko je na svojo željo in po hudih pritiskih navijaške skupine Armada zapustil Igor Bišćan, ki je leta 2018 z Olimpijo osvojil dvojno krono. Kot Zagrebčanu in dinamovcu mu navijači s Kantride in Rujevice niti za trenutek niso odpustili njegovega nogometnega DNK. Bišćana mnogi vidijo kot bodočega selektorja hrvaške mlade reprezentance, špekulira se tudi o njegovem angažmaju v Osijeku.
 

Rekorderji iz Šaleške doline


Vrnimo se na domačo sceno trenerskih rošad. Rekorder sezone po menjavi trenerjev je velenjski Rudar. V prvoligaško tekmovanje je na čelu ekipe štartal Almir Sulejmanović, ki je moral oditi zaradi nesoglasij z vodstvom kluba in medtem nasledil Razdrha na klopi sežanskega Tabora. V rudarskem mestu ga je najprej zamenjal Jani Žilnik, ki je službo ohranil le za pet tekem, vodstvo kluba s predsednikom in velenjskim podžupanom Petrom Dermolom na čelu pa je za glavnega trenerja imenovalo Hrvata Nikolo Jaroša, ki je bil trener mladinske selekcije. Knapi so še vedno zabetonirani na dnu lestvice kot edini prvoligaš brez zmage.

Komentarji: