Dortmundčani z vrha zrinili favorizirane Münchenčane

Nogometaši Borussie so izkoristili nov spodrsljaj Bayerna in si na stežaj odprli vrata k naslovu nemških prvakov.
Fotografija: Nogometaši dortmundske Borussie so se takole veselili zmage v Augsburgu. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Nogometaši dortmundske Borussie so se takole veselili zmage v Augsburgu. FOTO: Christof Stache/AFP

Nogometaši dortmundske Borussie so v današnji tekmi 33. kroga elitne nemške lige v Augsburgu zmagali s 3:0. S tem so se krog pred koncem sezone zavihteli na prvo mesto, saj so njihovi veliki tekmeci, zvezdniki Bayerna, včeraj pred svojimi navijači v Münchnu z 1:3 klonili proti Leipzigu. Porurci imajo 70 točk, Bavarci pa 68.

Borussia je priprta vrata, ki jih je Bayern pustil po sobotnem polomu (1:3) na domačem terenu z zasedbo nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla, dobro izkoristil. Ne sicer v prvem polčasu, v katerem se je Augsburg še uspešno kosal z rumeno-črnimi.

Toda izključitev Felixa Uduokhaija ob koncu prvega dela je imela posledice v nadaljevanju. Dortmundčani so stopnjevali pritisk, Sebastien Haller pa je v 58. minuti dosegel prvi gol. Isti igralec je v 84. zadel še enkrat in s tem zapečatil usodo manjše bavarske ekipe (Augsburg še ni dokončno potrdil prvoligaškega statusa, od mest za kvalifikacije za drugo ligo ga ločita le dve točki), zelo verjetno pa tudi večje. Piko na i uspešnemu večeru je postavil Julian Brandt.

V zadnjem krogu bo Borussia doma gostila Mainz, Bayern bo igral v Kölnu. Dortmund je bil nazadnje prvak leta 2012, ko je Bayern zadnjič ostal brez lovorike; osvojil je namreč vse naslednje na nemški sceni.

Leipzig prvič zmagal v Münchnu

Bayern je v soboto na domači Allianz Areni po vodstvu v prvem polčasu, zadel je Serge Gnabry, v drugem povsem popustil in dovolil tekmecem tri zadetke. Konrad Laimer ga je po nasprotnem napadu dosegel v 65. minuti. V 76. minuti je enajstmetrovko po nespametnem posredovanju Benjamina Pavarda izkoristil Christopher Nkunku, deset minut pozneje pa je drugo najstrožjo kazen unovčil še Dominik Szoboszlai. To je bila sploh prva zmaga Leipziga na münchenskem štadionu. Kampl je v igro vstopil v 69. minuti.

Preberite še:

Komentarji: