Drugi zaporedni poraz vijoličnih (VIDEO)

Nogometaši Maribora so v sklopu priprav v Turčiji odigrali četrto prijateljsko tekmo in pokleknili pred Dinamom iz Tbilisija z 0:3.
Fotografija: Amir Dervišević je zgrešil z bele točke. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Amir Dervišević je zgrešil z bele točke. FOTO: Tadej Regent/Delo

Belek – Nogometaši vodilnega prvoligaša Maribora so v sklopu priprav pred pomladnim nadaljevanjem sezone v Turčiji odigrali že četrto prijateljsko tekmo in drugič zapovrstjo izgubili. Potem ko so se sprva razšli brez zmagovalca z moskovskim Spartakom (1:1) in nato odpravili banjaluški Borac (4:0), so morali v petek premoč priznati Crveni zvezdi (0:1), danes pa z 0:3 še gruzijskemu kolektivu s španskim pridihom, Dinamu iz Tbilisija. Zadnji dvoboj v Beleku jih čaka v četrtek proti Kairatu.


Dervišević zgrešil enajstmetrovko


Za zmagovalno moštvo je v prvem polčasu dvakrat zadel 23-letni Levan Šengelja. V 18. minuti je njegov strel z 18 metrov zadel Blaža Vrhovca, ki je spremenil smer žogi, ta pa je končala v desnem zgornjem kotu. Tik pred odhodom na odmor, v 44. minuti, je Šengelja odbitek po neuspešnem posredovanju Kenana Pirića pospravil za njegov hrbet. Končni izid je v 89. minuti iz najstrožje kazni, ki jo je zakrivil Luka Uskoković, postavil Levan Kutalja. Nekaj minut prej so enajstmetrovko zapravili vijolični, od Amirja Derviševića je bil uspešnejši tekmečev vratar.

Preberite še:

Komentarji: