Blažič ostaja v boju za ligo prvakov, Dinamo in Crvena zvezda ne

Ferencvaroš je končal sanje Zagrebčanov o vnovičnem plesu v Uefini ligi prvakov.
Fotografija: Miha Blažič (tretji z leve) je bil med vidnejšimi med septembrsko akcijo slovenske reprezentance v ligi narodov, drevi bo moral ustaviti Zagrebčane. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Miha Blažič (tretji z leve) je bil med vidnejšimi med septembrsko akcijo slovenske reprezentance v ligi narodov, drevi bo moral ustaviti Zagrebčane. FOTO: Leon Vidic

Potem ko so si v torek zagotovili napredovanje v zadnje kolo kvalifikacij za ligo prvakov PAOK, Dinamo Kijev in Gent, bomo drevi dobili še pet nogometnih klubov, ki bodo ohranili upanje na preboj v elitno Uefino tekmovanje.

Pod lupo sta bila Ferencvaroš in Dinamo Zagreb, derbi večera je pripadel Madžarom, za katere igra tudi slovenski reprezentant Miha Blažič. Blažič je tako kot na drugi strani Petar Stojanović igral vso tekmo. Povedli so Madžari prek Gergöja Lovrencsicsa v drugi minuti, Zagrebčani so izenačili v 23. minuti po avtogolu Myrta Uzunija, slednji pa je prispeval tudi zmagoviti zadetek v 65. minuti.


Beograjčani izpadli po enajstmetrovkah


Že v torek se je v zadnje kolo kvalifikacij za ligo prvakov prebil Benjamin Verbič s kijevskim Dinamom, ki je z 2:0 izločil Alkmaar, neuspešen pa je bil Dejan Petrović, ki je z dunajskim Rapidom izpadel proti Gentu z 1:2. Poslovila se je tudi Crvena zvezda. Beograjčani so bili namreč neuspešni na Cipru, tamkajšnja Omonia jih je izločila po strelih z bele točke. Poraženi klubi v 3. kolu kvalifikacij za ligo prvakov bodo nadaljevali evropsko pot v zadnjem situ kvalifikacij za evropsko ligo.

Pari zadnjega kola kvalifikacij za LP: Slavija Praga – Midtjylland (Dan), Maccabi Tel Aviv – Salzburg, Olympiakos – Omonia (Cip), Molde (Nor) – Ferencvaroš, Krasnodar – PAOK, Gent – Dinamo Kijev; prve tekme bodo 22./23., povratne 29./30. septembra.


 

V akciji tudi zdesetkani Parižani


Zvečer čaka nov izziv tudi Parižane v francoskem prvenstvu. Med zadnjo incidentno tekmo so bili izključeni trije pomembni člani PSG – Neymar, Paredes in Kurzawa –, poškodovana sta Verratti in Kehrer, novinec Florenzi pa še nima pravice nastopa. Favorita s Parka princev čaka torej kar zahtevno delo v dvoboju z Metzem.

Preberite še:

Komentarji: