Dva pozitivna igralca Atletica pred odhodom v Lizbono

Dan pred odhodom na turnir osmerice na Portugalskem neprijetna novica za madridski klub.
Fotografija: Dva nogometaša Atletica sta bila pozitivna na testiranju za novi koronavirus. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP
Odpri galerijo
Dva nogometaša Atletica sta bila pozitivna na testiranju za novi koronavirus. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP

Dan pred odhodom v mehurček v Lizbono, kjer so od srede naprej na sporedu četrtfinalni dvoboji evropske lige prvakov, je Atletico Madrid sporočil, da so testi na novi koronavirus razkrili dva pozitivna primera med njegovimi nogometaši. Klub Jana Oblaka ni sporočil imen, v ponedeljek pa bodo vsi igralci in ostalo osebje kluba znova testirani.


Igralca v samoizolaciji v domačem okolju


Špansko moštvo, ki ima četrtfinalno tekmo z Leipzigom na sporedu v četrtek, je kot veleva protokol o pozitivnih primerih obvestil ustrezne inštitucije, med njimi seveda tudi Evropsko nogometno zvezo in portugalske zdravstvene organe. Več informacij bo znanih v ponedeljek, ko bodo opravljeni novi testi.

Vratar Jan Oblak in soigralci bodo morali v ponedeljek na novo testiranje za Covid-19. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Vratar Jan Oblak in soigralci bodo morali v ponedeljek na novo testiranje za Covid-19. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP


Atletico je sporočil, da je tudi po koncu španskega prvenstva v drugi polovici julija redno izvajal testiranja osebja in igralcev. Ta so potekala vsak teden ob nedeljah; 2. avgusta so bili vsi testi negativni. Skupno se redno testira 93 oseb zaposlenih v klubu. Oba pozitivna igralca sta v samoizolaciji v domačem okolju.

Preberite še:

Komentarji: