Evropski klubski prvaki šele tretjič v sezoni brez zmage

Liverpoolski mestni derbi se je razpletel z neodločenim izidom 0:0, bližje zmagi nogometaši Evertona.
Fotografija: Tom Davies je takole zadel vratnico, po kateri so si nogometaši Liverpoola vidno oddahnili. FOTO: Jon Super/Reuters
Odpri galerijo
Tom Davies je takole zadel vratnico, po kateri so si nogometaši Liverpoola vidno oddahnili. FOTO: Jon Super/Reuters

Ljubljana – Nogometaši Liverpool, ki prepričljivo vodijo v angleškem prvenstvu, šele tretjič v sezoni premier league niso slavili zmage. Na prvi tekmi po premoru zaradi novega koronavirusa so se evropski klubski prvaki v dvoboju z mestnim tekmecem Evertonom razšli brez golov.

Tekma 30. kola na Goodison Parku ni navdušila, saj si moštvi nista priigrali veliko priložnosti. Nekoliko bližje zmagi so bili gostitelji, ki bodo še nekaj časa sanjali o štirih lepših priložnostih v zadnjem delu tekme, med drugim je Tom Davies zadel tudi vratnico. Okvir vrat je tako preprečil, da igralci Evertona niso prvič po oktobru 2010 premagali »rdečih«. Liverpool je tako vsaj za en dan prednost pred drugouvrščenim Manchester Cityjem povečal na 23 točk.

Pomembno zmago so v boju za ligo prvakov vknjižili nogometaši Chelseaja, ki so v gosteh ugnali Aston Villo; ta ostaja na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice. Domači igralci so sicer po prvem polčasu vodili, v 43. minuti je v polno zadel Kortney House. V nadaljevanju je gostom uspel preobrat. Najprej je v 60. minuti izenačil Christian Pulišić, le dve minuti pozneje pa je končni rezultat postavil Olivier Giroud.

Newcastle je s 3:0 odpravil Sheffield United. Po prvem polčasu ni bilo golov, v 50. minuti pa so gostje ostali brez igralca, potem ko je drugi rumeni karton prejel John Egan. Številčno premoč so gostitelji unovčili, strelci golov so bili Allan Saint-Maximin, Matt Ritchie in Joelinton.



Komentarji: