Favoriti se v četrtfinalu LP ne bodo udarili med seboj

Na sedežu Uefe izžrebali pare četrtfinala lige prvakov: Ajax – Juventus, Liverpool – Porto, Tottenham – Manchester C., Barcelona – Manchester U.

Objavljeno
15. marec 2019 11.57
Posodobljeno
15. marec 2019 13.13
Tako je odločil žreb najboljše osmerice. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Nyon - Nyon – Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes v Nyonu izžrebala četrtfinalne pare lige prvakov. Žreb osmerice preživelih moštev ni bil delegiran, možne so bile vse kombinacije. Ples kroglic je določil naslednje pare: Ajax – Juventus, Liverpool – Porto, Tottenham – Manchester City in Barcelona – Manchester United.

Izžrebali pa so tudi že, kdo se bo med seboj udaril v polfinalu elitnega klubskega tekmovanja stare celine. Tako bo zmagovalec nizozemsko-italijanskega dvoboja naletel na zmagovalca angleškega obračuna, boljši iz para med Liverpoolom in Portom pa se bo pomeril z bodisi Barcelono bodisi Manchester Unitedom.

Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 9. in 10. aprila, povratne 16. in 17. aprila, prve polfinalne 30. aprila in 1. maja, povratne pa 7. in 8. maja. Finalna poslastica bo v soboto, 1. junija, na štadionu madridskega Atletica Wanda Metropolitano.

Ajax je s tem, ko je v osmini finala izločil branilca lovorike, madridski Real, preprečil ponovitev četrtfinala iz minule sezone. City se bo, enako kot že lani, v boju za polfinale ponovno udaril proti tekmecu iz premier league. Liverpool in Porto sta si v minuli sezoni nasproti stala že v osmini finala, uspešnejši so bili Otočani, ki so že v prvem dvoboju zmagali s 5:0, kolikor je bil tudi skupni izid. Barcelona in United pa sta se nazadnje med seboj merila pred skoraj osmimi leti, ko so bili Katalonci boljši s 3:1.