Finale med Riverjem in Boco zaradi izgredov prestavljen na danes zvečer

Tekma med River Platom in Boco Juniors je tako razvnela strasti v Buenos Airesu, da so navijači Riverja napadli avtobus Boce in poškodovali igralce.
Fotografija: Navijači na štadionu Monumental nestrpno čakajo na začetek tekme. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Navijači na štadionu Monumental nestrpno čakajo na začetek tekme. FOTO: Reuters

Težko pričakovana povratna tekma finala pokala libertadores med argentinskima kluboma River Plate in Boca Juniors, ki bi morala biti odigrana danes ob 21. uri, je bila po dveh urah prestavljanj naposled odpovedana, so pred nekaj trenutki sporočili s štadiona Monumental. Tekmo so preložili na nedeljo ob 21. uri, ker so navijači ob prihodu na Riverjev stadion Monumental napadli avtobus mestnega tekmeca iz Buenos Airesa ter vanj metali kamenje. 



Televizijska slika je pokazala igralce Boce, ki zapuščajo razbit avtobus, zaradi solzivca, s katerim je policija želela odgnati množico, pa kašljajo. Nekaj nogometašev je bruhalo, nekaj pa je bilo porezanih od razbitega stekla. Pabla Pereza, vezista Boce, so po podatkih iz Argentine odpeljali v bolnišnico zaradi steklenih drobcev v očesu, zdravniško oskrbo pa naj bi potreboval vsaj še en nogometaš Boce. Napad se je zgodil kljub številčni, a slabi policijski zaščiti.



Finale južnoameriške različice lige prvakov sicer ocenjujejo kot največjo klubsko tekmo v zgodovini argentinskega nogometa. Prvi obračun na Bomboneri se je pred dvema tednoma končal z 2:2.

Na stadionu Monumental ne bo navijačev Boce, od leta 2013 namreč navijači ne smejo na gostujoče tekme zaradi huliganstva.
Z nogometom povezano nasilje je v zadnjih 50 letih v Argentini zahtevalo več kot 300 življenj po podatkih fundacije Salvemos al Futbol (Rešimo nogomet). Nekaj težav je bilo že na prvi tekmi, a ne zaradi navijaškega nasilja, temveč zaradi obilnega deževja, ki je za 24 ur preložilo tekmo.



Boca je sicer doslej šestkrat slavila v tem tekmovanju, River pa trikrat.

Komentarji: