»Galaktiki« klubski svetovni prvaki četrtič v zadnjih petih letih (VIDEO)

Nogometaši Reala so brez težav, s 4:1, odpravili finalnega izzivalca, gostitelja turnirja, moštvo Al Aina.
Fotografija: Pokal bo pričakovano romal v madridsko vitrino. FOTO: Kamran Jebreili/AP
Odpri galerijo
Pokal bo pričakovano romal v madridsko vitrino. FOTO: Kamran Jebreili/AP

Abu Dabi – Klubsko svetovno prvenstvo v nogometu se je šestič zapovrstjo razpletlo z zmago evropskega kluba, petič zapored s špansko zmago in četrtič v zadnjih petih letih (le leta 2015 si je svetovno konkurenco pokorila Barcelona) z zmago madridskega Reala. V današnjem finalu so bili »galaktiki« s prepričljivih 4:1 boljši od gostitelja turnirja Al Aina, glavnina dogajanja pa se je pripetila v zadnje pol ure igre. Prav vsi statistični podatki (63-odstotna posest žoge, razmerje priložnosti za gol 21:8, strelov v okvir vrat 8:2  in kotov 8:4) so bili na strani evropskega predstavnika, njegov trener Santiago Solari pa je postal prvi argentinski strokovnjak v zgodovini s to lovoriko.


Llorente zadel prvič


Odpor gostiteljev je bil prvič strt že v 14. minuti, ko je Karim Benzema kratko podaljšal žogo do Luke Modrića, ki si je izven kazenskega prostora pripravil prostor za strel in neubranljivo zadel. Po natanko uri igre je odbito žogo ravno tako na precejšnji razdalji sprejel Marcos Llorente, ki ni pomišljal, temveč je z močnim in natančnim poskusom razparal domačo mrežo. Dokončno je zmagovalca v 79. minuti odločil Sergio Ramos, ki je bil po Modrićevi podaji iz kota najvišji v osrčju kazenskega prostora in z glavo poslal čuvaja mreže Eiso Khalida še tretjič na hrbet. Večina od 40.696 gledalcev na štadionu Zayed pa je ponorela v 86. minuti.

Marcos Llorente je zadel prvič v profesionalni klubski karieri. FOTO: Andrew Boyers/Reuters
Marcos Llorente je zadel prvič v profesionalni klubski karieri. FOTO: Andrew Boyers/Reuters


Tretje mesto za River Plate


Tedaj je namreč izjemno podjetni Brazilec v majici Al Aina Caio iz prostega strela mojstrsko zaposlil Japonca Cukaso Šiotanija, ki je z glavo matiral nemočnega Thibauta Courtoisa. Končni izid je padel v prvi minuti sodnikovega dodatka, ko je Yahia Nader tako nesrečno izbijal žogo, da je zatresel lastno mrežo. Real je tako s četrto lovoriko postal ekipa z največi naslovi klubskega svetovnega prvaka, pred tem je bil izenačen z veliko tekmico Barcelono. Dvoboja zagotovo ne bo pozabil Llorente, ki se je v 71. poskusu vendarle prvič vpisal med strelce v profesionalni klubski karieri. V malem finalu je bil River Plate gladko, s 4:0, boljši od Kashime.

Preberite še:

Komentarji: