Gareth Bale popeljal »galaktike« v finale

Real Madrid je v polfinalu klubskega SP s 3:1 odpravil Kashimo, Valižan je zadel trikrat.
Fotografija: Gareth Bale je zadel trikrat. FOTO: Andrew Boyers/Reuters
Odpri galerijo
Gareth Bale je zadel trikrat. FOTO: Andrew Boyers/Reuters

Abu Dabi – Serijski nogometni evropski prvak Real Madrid je drugi finalist klubskega svetovnega prvenstva v Abu Dabiju. V drugem polfinalu je s 3:1 odpravil japonskega predstavnika Kashimo Antlers, za lovoriko se bo v soboto udaril z gostiteljem turnirja Al Ainom, ki je bil po streljanju enajstmetrovk boljši od River Plateja.


Uspešna naveza Marcelo – Bale


Junak zmage »galaktikov« je bil Gareth Bale s trojčkom zadetkov v manj kot četrt ure. Prvega je prispeval tik pred odhodom na odmor, v 44. minuti, nato je bil domala v dveh zaporednih akcijah uspešen še v 53. in 55. minuti, dvakrat mu je asistiral Marcelo. Ta je nazadnje dvakrat v enem dvoboju podal za zadetek maja letos v finalu lige prvakov proti Liverpoolu, tudi takrat sta se akciji končali z Balovima goloma.


Bale tretji po Ronaldu in Suarezu


Poraz Japoncev je v 78. minuti ublažil Šoma Doi, sodnik je zadetek priznal po ogledu videoanalize. Bale je postal šele tretji igralec v zgodovini klubskega svetovnega prvenstva s trojčkom golov, po Cristianu Ronaldu in Luisu Suarezu. Real bo tako lovil že četrto lovoriko v zadnjih petih izvedbah tekmovanja, neuspešen je bil le v letu 2015.

Preberite še:

Komentarji: