Goran Brkić: »To je najboljši derbi na Balkanu!«

Razplet brez golov 20. derbija v Ljubljani, odkar se je Olimpija vrnila v 1. SNL, ni bil po volji Olimpijinih navijačev in trenerja Pevnika.

Objavljeno
16. marec 2019 23.56
Posodobljeno
17. marec 2019 07.38
Olimpija ni izgubila nič, pridobila pa prav tako nič. FOTO: Roman Šipić/Delo
Razplet brez golov 20. derbija v Ljubljani, odkar se je Olimpija vrnila v 1. SNL, ni bil po volji Olimpijinih navijačev in tudi ne po volji trenerja Roberta Pevnika.

»Zatresli smo prečko, vratnico in bili veliko boljši v drugem polčasu, zato z 0:0 ne morem biti zadovoljen,« je bil iskren 50-letni ljubljanski trener po dvoboju, po katerem Olimpija ni izgubila nič, pridobila pa prav tako nič.

image
Robert Pevnik: Zatresli smo prečko, vratnico in bili veliko boljši v drugem polčasu, zato z 0:0 ne morem biti zadovoljen. FOTO: Roman Šipić/Delo


Tekmo je Pevnik razdelil na dva dela. »Prvi polčas je bil preveč previden, igrali smo s premalo dinamike, kar je Maribor izkoristil. V drugem smo bili veliko bolj podjetnejši, vse smo imeli pod nadzorom, si priigrali priložnosti, medtem ko si ni Maribor niti ene. Bilo je lepo, toda brez najlepšega v nogometu, gola, ne gre. Dokler matematika omogoča naslov, se ne bomo predali. Res pa je, da je Maribor pokazal, da je odlično moštvo, ki zna igrati na rezultat,« je zaključil Pevnik.

Ljubljanska desetica Goran Brkić je obžaloval, da Olimpija ni zabila vsaj enega gola. »Zaslužili smo si ga. Prvi polčas nismo pokazali veliko, ob odmoru smo se v slačilnici dogovorili, da pokažemo, kaj znamo in kaj zmoremo. Kakorkoli že, do konca se ne bomo predali,« je povedal Brkić in posebej izpostavil slovenski derbi. »Všeč mi je, da se igra odprto, da ni toliko napetosti. Upam si trditi, da je na Balkanu najboljši,« je osmoljenec polaskal največjemu slovenskem derbiju.

image
Darko Milanič: Ubranili smo se, nismo prejeli gola, zato lahko pozitivno ocenim tekmo. FOTO: Roman Šipić/Delo


Mariborski trener Darko Milanič je bil zadovoljen. »Prvi polčas je bil odličen, na začetku drugega in po malih prekrških smo trpeli. Ubranili smo se, nismo prejeli gola, zato lahko pozitivno ocenim tekmo,« je dejal 51-letni Izolan in podrobneje predstavil zamisli.

»V drugem polčasu smo želeli zadržati disciplino in žogo v svojih nogah. Mali prekrški so omogočili Olimpijin pritisk, ko je minil, smo popolnoma nadzirali tekmo. Nekaj več težav smo imeli ob prehodih iz obrambe v napad. Hiteli smo in hitro zgubljali žoge. Poudaril bi, da ima Olimpija mojstre za zadnjo podajo in za strele,« je Milanič z zadovoljstvom postavil piko na i sobotnega derbija.

image
Tudi gledalci so prikimali: brez najlepšega v nogometu, gola, ne gre. FOTO: Roman Šipić/Delo