Gorenc junak Mure proti Kopru, Kronaveter obdržal Maribor na vrhu

Nogometaši Mure v 14. kolu DP z 2:1 premagali Koper, mož odločitve je bil Jan Gorenc. Maribor z minimalno zmago proti Taboru.
Fotografija: Nogometaši Mure so v sodnikovem dodatku strli odpor igralcev Kopra. FOTO: Jure Banfi
Odpri galerijo
Nogometaši Mure so v sodnikovem dodatku strli odpor igralcev Kopra. FOTO: Jure Banfi

Na prvi tekmi 14. kola Prve lige Telekom Slovenije je Mura na Fazaneriji z 2:1 premagala Koper in se povzpela na drugo mesto. Na vrhu ostaja Maribor, ki je premagal Tabor Sežano z 1:0.

Na prvi današnji tekmi sta bila nasprotnika Mura in Koper. Ekipi sta vse tri zadetke dosegli v zadnjih 25 minutah tekme. Prvi so prešli v vodstvo gostitelji, v 79. minuti je Nino Kouter z desne strani podal pred nasprotnikova vrata, z glavo pa je zadel mladi rezervist Kai Cipot, ki je bil na igrišču vsega tri minute.

Koper je izenačil v 86. minuti, z glavo je bil natančen Nardin Mulahusejnović in se s sedmim prvenstvenim golom na vrhu lestvice strelcev izenačil z Đorđejem Ivanovićem iz Olimpije.

To pa še ni bilo vse, kar je ponudila zanimiva tekma. Prekmurci so si zagotovili vse tri točke v 93. minuti, potem ko je Jure Travner zadel okvir vrat, odbito žogo pa je iz bližine v mrežo potisnil branilec Jan Gorenc.

Muro v prihodnjem kolu gostila Bravo, Koper pa bo na Bonifiki igral z Aluminijem. Tekmi bosta v sredo, 2. decembra.


Kronaveter obdržal Maribor na vrhu


Na preostali sobotni tekmi je Maribor s tesnim izidom 1:0 premagal Tabor in s peto zaporedno zmago ohranil prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Mariborčani so edini gol dosegli v 83. minuti. Branilec Mihael Briški je v svojem kazenskem prostoru nepravilno ustavil prodirajočega Jana Repasa in štajersko moštvo je imelo na voljo enajstmetrovko. Zanesljivi izvajalec je bil Rok Kronaveter, ki je zadel šestič v sezoni.

Zmago Maribora je sicer nekoliko pokvarila poškodba napadalca Jana Mlakarja, ki ga je v 12. minuti ustavila poškodba stegenske mišice.

Mariborčane v naslednjem kolu čaka derbi z Olimpijo v Stožicah, Tabor bo gostil Celje. Obe tekmi bosta v četrtek, 3. decembra.

Prva liga Telekom Slovenije, 14. kolo:
Mura : Koper 2:1 (Cipot 79., Gorenc 93.; Mulahusejnović 86.)
Maribor : CB24 Tabor Sežana 1:0 (Kronaveter 83./11m)

Nedelja
Bravo - Celje (13.15)
Aluminij - Gorica (15.15)
Domžale - Olimpija (17.15)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: