Gorenjskim orlom je odleglo, padel je Aluminij

V zadnjih tekmah 11. kola 1. slovenske nogometne lige je ob Triglavu zmagalo še Celje, ki je bilo boljše od Tabora.

Objavljeno
26. september 2019 18.55
Posodobljeno
26. september 2019 21.32
Duššan Kosič, trener celjskih nogometašev, je po zmagi proti Sežančanom z nasmehom zapuščal prizorišče tekme. FOTO: Tadej Regent/Delo
Nogometni prvoligaši v pospešenem ritmu opravljajo obveznosti v državnem prvenstvu pred oktobrskim reprezentančnim odmorom. Danes je pošteno odleglo igralcem kranjskega Triglava, ki so si v dvoboju s hitom sezone Aluminijem prigarali tri točke po nizu sedmih zaporednih porazov. Celje je na domačem terenu pričakovano odpravilo novinca iz Sežane. Medtem je vsa pozornost že usmerjena v jutrišnji derbi med vodilno Olimpijo in Mariborom v 12. kolu.

Vsaj za eno tekmo je delovala šok terapija s prekinitvijo sodelovanja z zdaj že bivšim trenerjem Dejanom Dončićem. Triglavani so v trdi, negotovi tekmi premagali Aluminij, kar je v tej sezoni uspelo le še Mariboru. Trmasti Gorenjci so si pred domačim občinstvom zagotovili zelo pomembne tri točke z golom Luke Majcna iz enajstmetrovke v 81. minuti obračuna. Za (začasni) trenerski dvojec Gregor Bergant-Vlado Šmit je to velikanska spodbuda za nadaljevanje, dokler pač športni direktor Siniša Brkić ne bo dvignil palca za novega glavnega stratega. Gorenjski orli so se od zadnjeuvrščenega Rudarja iz Velenja zdaj oddaljili na pet točk razlike, kar pa jim vseeno ne omogoča mirnega spanca. Že v nedeljo bodo gostovali prav pri knapih. Če jih premagajo, bo celoten izkupiček imel kar dvojno vrednost.

V mestu ob Savinji je bilo med dvobojem Celja in Tabora precej manj dramatično. Kraševci, ki so doživeli četrti zaporedni poraz, so bili v glavnem premalo konkretni v napadalnih akcijah, čeprav je že v 9. minuti Dino Stančič za opozorilo stresel okvir domačih vrat. Četa trenerja Dušana Kosiča je na drugi strani s pridom izkoristila luknje v obrambi Sežančanov. Ivan Božić je žogo pospravil v mrežo v 21. minuti, ko mu je podal Mitja Lotrič; to je bila njegova že šesta asistenca v tem prvenstvu. V drugem polčasu je na sceno ponovno stopil prvi strelec lige Dario Vizinger. V 71. minuti je Jakob Novak lepo podal za hrbet gostujoče obrambe, kjer je bil Vizinger, ki je zadel osmič v sezoni in je znova sam na vrhu lestvice strelcev.

Triglav : Aluminij 1:0 (0:0)


Športni center, sodnik Asmir Sagrković (Vrhnika).
Strelec: 1:0 – Majcen (81-11 m); Triglav: Čadež, Kuhar, Milanović, Kumer (od 46. Šalja), Mlakar, Gajić (od 78. Kryeziu), Udovič, Tijanić, Brkić, Rogelj (od 66. Žurga), Majcen; Aluminij: Kovačić, Kontek, Martinović, Vrbanec, Horvat, Petrovič (od 82. Marinšek), Jakšić, Ploj, Matjašič, Živković (od 78. Klepač), Leko (od 72. Krajnc); streli: 7:8; na vrata: 5:2; koti: 3:7; prekrški: 13:18.


Celje : CB Tabor 2:0 (1:0)


Arena Z‘dežele, gledalcev 500, sodniki: Matej Jug (Tolmin).
Strelca: 1:0 – Božić (21), 2:0 – Vizinger (71); Celje: Rozman, Vidmajer (od 84. Travner), Zaletel, Stojinović, Ćalušić, Plantak (od 83. R. Štraus), Benedičič, Novak, Lotrič (od 88. Koritnik), Božić, Vizinger; CB 24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Azinović, Zebić, Horvat, Sever, Mihaljević (od 74. Krivičić), Milošev (od 78. Vukelić), Stančič (od 72. Stevanović), Bongongui, Sikimić; streli: 12:10; na vrata: 5:4; koti: 1:1; prekrški: 14:12.

Vrstni red: Olimpija 24, Maribor, Olimpija po 21, Mura 20, Celje 19, Bravo 12, Domžale, Tabor po 10, Triglav 9, Rudar 4.