Grčija in Nemčija kot Slovenija

Konec naslednjega tedna se bodo k ligaškemu boju vrnili tudi na Peloponezu.
Fotografija: Grško prvenstvo se bo nadaljevalo naslednji konec tedna, naslov brani PAOK iz Soluna, ki je tudi pokalni prvak, a za Olimpiakosom krepko zaostaja. Brani pa tudi pokalno lovoriko. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Grško prvenstvo se bo nadaljevalo naslednji konec tedna, naslov brani PAOK iz Soluna, ki je tudi pokalni prvak, a za Olimpiakosom krepko zaostaja. Brani pa tudi pokalno lovoriko. FOTO: Reuters

Po številnih drugih nogometnih ligah se bo nadaljevala tudi prva grška liga. Kot je poročala državna radiotelevizija, je vlada danes odobrila predlog o ponovnem zagonu lige, ki je bila prekinjena zaradi pandemije novega koronavirusa. Prve tekme bodo konec naslednjega tedna, 6. in 7. junija.

V elitni grški ligi po 26 kolih vodi Olympiacos (66 točk) pred Paokom (52) in atenskim AEK (51), katerega član je tudi mladi Slovenec Žiga Laci, ki je prišel iz Mure. AEL Larissa Marka Nunića je osmi (30), Panionios vratarja Matica Kotnika pa je zadnji, 14., ima 11 točk.


Nemški pokal


Polfinalni tekmi nemškega pokala bosta na isti dan kot slovenski, 9. in 10. junija. Najprej se bosta pomerila četrtoligaš Saarbrücken in Bayer Leverkusen, dan zatem pa še branilec naslova Bayern in Eintracht Frankfurt. Finale bo 4. julija v Berlinu.

Komentarji: