Guardiola navdušen: zaostajali za dva gola, nato zmleli Tottenham

Nogometaši Manchester Cityja so po preobratu v drugem polčasu dobili zaostalo tekmo proti Tottenhamu.
Fotografija: Riyad Mahrez je takole matiral vratarja Huga Llorisa. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Odpri galerijo
Riyad Mahrez je takole matiral vratarja Huga Llorisa. FOTO: Molly Darlington/Reuters

Nogometaši Manchester Cityja so po preobratu v drugem polčasu dobili zaostalo tekmo 7. kola angleškega prvenstva proti Tottenhamu s 4:2. Varovanci trenerja Pepa Guardiole, ki je včeraj praznoval 52. rojstni dan, so zaostanek za vodilnim Arsenalom znižali na pet točk.

Čeprav je bil Manchester City v prvem polčasu vladar igrišča na stadionu Etihad, so gostje odšli na odmor z dvema zadetkoma prednosti. V 43. minuti je slabo posredovanje vratarja Edersona kaznoval Dejan Kuluševski, tri minute kasneje pa je novo zmedo v domači obrambi izkoristil Emerson.

Manchester City je potreboval vsega osem minut

Manchester City je v nadaljevanju potreboval vsega osem minut, da je izenačil na 2:2 - zadela sta Julian Alvarez in Erling Haaland, v 63. minuti pa je bilo že 3:2. Riyad Mahrez je z močnim strelom s strani matiral vratarja Huga Llorisa. Alžirski napadalec je postavil tudi končni izid tekme; v 90. minuti je izkoristil napako zadnjega obrambnega igralca Tottenhama in z natančnim zaključkom postavil piko na i velikemu preobratu.

Trenerja Antonio Conte in Pep Guardiola FOTO: Oli Scarff/AFP
Trenerja Antonio Conte in Pep Guardiola FOTO: Oli Scarff/AFP

Angleško prvenstvo se bo nadaljevalo konec tedna. V soboto so na sporedu dvoboji Liverpool - Chelsea, Bournemouth - Nottingham Forest, Leicester - Brighton, Southampton - Aston Villa, West Ham - Everton in Crystal Palace - Newcastle, v nedeljo Leeds - Brentford, Manchester City - Wolverhampton ter Arsenal - Manchester United, v ponedeljek pa Fulham - Tottenham.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: