Guardiola se je posul s pepelom

Kevin De Bruyne po porazu brez dlake na jeziku: »Nova sezona, isto sranje.«
Fotografija: Pep Guardiola ni skrival razočaranja. FOTO: Miguel A. Lopes/Reuters
Odpri galerijo
Pep Guardiola ni skrival razočaranja. FOTO: Miguel A. Lopes/Reuters

Ljubljana – Zvezdniki Manchester Cityja v četrtfinalu lige prvakov niso upravičili vloge favoritov. Ravno nasprotno; proti nogometašem Lyona so klonili z 1:3 (0:1) in se poslovili od tekmovanja, medtem ko bodo poskušali Francozi presenetiti še igralce münchenskega Bayerna.

»Nova sezona, isto sranje,« je bil brez dlake na jeziku Kevin De Bruyne, belgijski zvezdnik pri Manchester Cityju, za katerega nastop v polfinalu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja ostaja zaklet. Kot je ugotavljal po bolečem porazu, tekme že začeli niso najbolje.

»Prvi polčas nismo odigrali dovolj dobro. V drugem smo bili boljši, ustvarili smo si več priložnosti in izenačili. Pri rezultatu 1:2 bi Raheem Sterling pravzaprav moral zadeti za 2:2. Tekmecem je zatem uspel gol za 3:1, s čimer je bilo igre že konec,« je dejal De Bruyne in pristavil, da nogometašem Lyona niti ni bilo pretirano do igre.
Kevin De Bruyne je po tekmi pozitivno stvar videl le v čimprejšnji vrnitvi domov. FOTO: Peter Powell/AFP
Kevin De Bruyne je po tekmi pozitivno stvar videl le v čimprejšnji vrnitvi domov. FOTO: Peter Powell/AFP


Matthäus s prstom pokazal na Guardiolo


»Iz tega se moramo nekaj naučiti,« je pristavil 29-letni Belgijec in zaupal, da se že veseli vrnitve domov k ženi, s katero pričakujeta otroka. »Potrebujem nekaj, s čimer bom preusmeril pozornost od te tekme. Razočaranje je seveda veliko.«

Nekdanji nemški as Lothar Matthäus je s prstom pokazal na krivca za neuspeh – na trenerja Pepa Guardiolo. »S številnimi spremembami je v resnici oslabil svoje moštvo. Znova je želel narediti nekaj posebnega, kar pa mu ni uspelo,« je presodil 59-letni Nemec.

Guardiola se je posul s pepelom. »Imel sem načrt, ki pa na žalost ni bil dovolj dober. Nekaj podobnega se mi je zgodilo tudi z münchenskim Bayernom, s katerim prav tako nisem osvojil lige prvakov. Tam se prav tako pogrnil kakor zdaj, s tem se moram sprijazniti. Vendar pa ne smem obupati,« je izjavil 49-letni Španec.

Preberite še:

Komentarji: