Hadžić ni več trener Olimpije

Predsednik Milan Mandarić je po porazu proti Celju ocenil, da Ljubljančani prvenstva ne smejo prepustiti naključju. Naslednik znan kmalu.
Fotografija: Safet Hadžić ni več trener Olimpije. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Safet Hadžić ni več trener Olimpije. FOTO: Jože Suhadolnik

Iz NK Olimpija Ljubljana so sporočili, da Safet Hadžić ni več trener zmajev. Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić in športni direktor Mladen Rudonja sta na  današnjem sestanku s trenerjem Hadžićem analizirala stanje v klubu po porazu proti Celju.

Ocenila sta, da stanje v ekipi in prikazana igra v zadnjih dveh kolih izzivata skrb za nadaljnje uspehe Olimpije in terjata hitro ukrepanje, da bi stanje popravili. »Predsednik je ocenil, da zaključka prvenstva ne moremo prepustiti naključju, zato je svojo odločitev sporočil Hadžiću. Vodenje prve ekipe bo predsednik tako zaupal drugemu trenerju, Hadžiću pa je ponudil, da prevzame drugo pomembno vlogo v Olimpiji,« so sporočili iz Stožic.

Milan Mandarić se je odločil za novo trenersko menjavo. FOTO: Mavric Pivk
Milan Mandarić se je odločil za novo trenersko menjavo. FOTO: Mavric Pivk

 

Vbrizgati novo energijo


»Safet Hadžić je opravil veliki posel za Olimpijo. Vodenje moštva je prevzel je v situaciji, ko nam je bilo najteže. Prvi del letošnjega prvenstva smo odigrali uspešno, a igra, ki smo jo pokazali na zadnjih nekaj tekemah, ni takšna, kakršno si želimo gledati. Takšna igra nam ne zagotavlja uspeha v prvenstvu in v evropskem tekmovanju. Ne želim ugibati, kaj vse je vzrok temu, a preprosto ne smemo ničesar več prepustiti naključju, zato smo se dogovorili, da skušamo članom vbrizgati novo energijo in spremeniti način vodenja moštva. Safetu sem hvaležen za vse, kar je naredil za nas, zato sem mu ponudil, da še naprej ostane pomemben člen Olimpije,« je dejal predsednik Mandarić, ki je zamenjal že veliko trenerjev.



Odločitev o tem, kdo bo v bodoče vodil Olimpijo, bodo javnosti posredovali v najkrajšem času.

Preberite še:

Komentarji: