Ianni izzival Mourinha, zdaj bo segel v žep (VIDEO)

Pomočnik Chelseajevega trenerja se je za provokacijo opravičil, na zaslišanju pa priznal in obžaloval dejanje.
Fotografija: Marco Ianni se je pokesal in opravičil. FOTO: Paul Childs/Reuters
Odpri galerijo
Marco Ianni se je pokesal in opravičil. FOTO: Paul Childs/Reuters

London – Angleška nogometna zveza (FA) je s plačilom 6000 funtov globe kaznovala pomočnika Chelseajevega trenerja Maurizia Sarrija, Marca Iannija, ki je pred desetimi dnevi v derbiju z Manchester Unitedom po izenačujočem zadetku v šesti minuti sodnikovega dodatka izzival tekmečevega strokovnjaka Joseja Mourinha in celotno rezervno klop gostov. Ianni je pritekel pred razvpitega portugalskega strokovnjaka in se veselil pred njim, kar je Mourinha tako razjezilo, da ni veliko manjkalo, da ni v predoru pred garderobami prišlo do resnega incidenta. Po dvoboju sta se oba italijanska stratega opravičila, Ianni pa je na zaslišanju priznal in obžaloval dejanje. Mourinho in oba kluba so zaradi dogodkov v tunelu prejeli le opomin pred kaznijo.


Leicester bo v soboto igral


Medtem pa je nekdanji angleški prvak Leicester sporočil, da bo – kljub žalovanju za tragično preminulim lastnikom in predsednikom, Tajcem Vicahijem Srivaddhanaprabho, v soboto odigral ligaški tekmo s Cardiffom. »Odločitev smo sprejeli po posvetovanju s klubom,« so sporočili iz vodstva tekmovanja in dodali, da bodo nogometaši v vseh obračunih, ki se bodo začeli z minuto molka, nosili žalne trakove.

Dele Alli bo član Tottenhama še do leta 2024. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Dele Alli bo član Tottenhama še do leta 2024. FOTO: Adrian Dennis/AFP


Podaljšal tudi Dele Alli


Angleški prvoligaš Tottenham v poletnem prestopnem roku ni angažiral nobene okrepitve, je pa podaljšal pogodbe z ogrodjem igralskega mozaika – Harryjem Kanom, Davinsonom Sanchezom, Erikom Lamelo, Heung-min Sonom. Prav tako je sodelovanje s trenerjem Mauriciem Pochettinom podaljšal do leta 2023. Danes pa je storil še en pomemben korak: reprezentant Dele Alli je namreč dosedanjemu delodajalcu obljubil zvestobo še do poletja 2024. Mladi 22-letni zvezni igralec je v zadnjih sezonah v 153 dvobojih prispeval 48 zadetkov.

Preberite še:

Komentarji: