Ibrahimović: PSG je predober za tako usr... državo

Nogometnega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića čaka kazen zaradi žaljivih izjav po tekmi z Bordeauxem.

Objavljeno
16. marec 2015 14.05
SOCCER-FRANCE/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović v zadnjem času spet polni naslovnice. Potem ko je prejšnji teden v ligi prvakov morda res neupravičeno dobil rdeči karton in po tekmi Chelseajeve nogometaše označil za »dojenčke«, je bil na nedeljski tekmi francoskega prvenstva njegov izbruh jeze precej hujši.

Paris St. Germain je namreč z 2:3 izgubil proti Bordeauxu, Ibrahimović je dvakrat zadel ob zaostanku moštva Laurenta Blanca, ki je sicer Bordeaux do naslova popeljal leta 2009. Odločilni gol v 89. minuti je zabil Diego Rolan, Ibra pa je po tekmi pihal od jeze, zlasti zaradi nekaterih odločitev sodnika Lionela Jaffreda.

»V 15 letih še nisem videl takšnega sodnika. V tej usrani državi, ta država si ne zasluži Paris St. Germaina, predobri smo za to državo,« je bil brez dlake na jeziku in kajpak s svojo izjavo sprožil veliko ogorčenja v Franciji.

Oglasila se je francoskska ministrica, izrazita desničarka Marine Le Pen in dejala, da bi moral Ibrahimović zapustiti državo ter da so njegove navedbe nesprejemljive, razočaran je bil tudi športni minister Patrick Jenner in izjavo označil za »žalitev«. Temperamenti zvezdnik se je sicer čez nekaj ur opravičil za svojo izjavo, Jenner pa je njegovo opravičilo sprejel.

»Rad bi se opravičil vsem, ki sem jih užalil. Rad bi poudaril, da moje opazke niso bile namenjene Franciji ali Francozom nasploh, govoril sem o nogometu. Izgubili smo tekmo, to sprejmem, ne sprejmem pa tega, da se sodnik ne drži pravil,« je v odzivu dejal Ibrahimović in še dodal, da se je tako izrazil v navalu jeze. »Vsi vemo, da so v takšnih trenutkih besede lahko pretirane.«

Vseeno vodstvo francoske lige zanj že pripravlja novo kazen, čeprav se je Šved šele včeraj po dveh tekmah suspenza vrnil na zelenice. Tudi prvo tekmo četrtfinala lige prvakov bo moral spremljati s klopi.