Ibraimi podpisal za Astano

Čeprav je imel nogometaš pogodbo z Mariborom veljavno še do leta 2019, se je odnos ohladil po aprilski aferi »SMS«.

Objavljeno
14. junij 2016 13.29
Šport- nogomet
J. P.
J. P.

Maribor - Potem ko je v petek od nekdanjega delodajalca, državnega podprvaka Maribora, v roke dobil papirje, da je prost igralec, si je dovčerajšnji makedonski napadalec »vijoličastih« Agim Ibraimi po poročanju dnevnika Večer že našel novega delodajalca. To je kazahstanska Astana, s katero je sklenil triletno pogodbo, težko 2,25 milijona evrov.

Kazahstanski prvak je 27-letnega Ibraimija v svoje vrste zvabil brez plačila odškodnine Mariboru, skladno z dogovorom pa bo Makedonec na sezono prejel 750.000 evrov brez vključenega dodatka za zadetke in zmage. Igralec je sicer lanskega decembra z moštvom iz Ljudskega vrta podpisal novo pogodbo, ki bi potekla šele poleti 2019, a se je odnos pošteno ohladil po aprilski aferi »SMS«, v katero je bil vpleten s prostaškim besednjakom še športni direktor kluba Zlatko Zahović.

Ibraimi se je Mariboru pridružil leta 2011, pred tem je nosil majico lendavske Nafte, kruh pa si je služil še pri Eskisehirsporju, Olimpiji, Salzburgu in tetovski Škendiji, medtem ko je v sezoni 2013/14 kot posojen nogometaš »vijoličastih« igral tudi za Cagliari.