Iličić ne bo ogrozil Kurtića: Igrali bomo na treh frontah

Atalanta predstavila visoke cilje in novo pridobitev v napadu. Iličić: »V novi sezoni želim izkoristiti več prostih strelov«

Objavljeno
24. julij 2017 00.49
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Bergamo – Potem ko je Josip Iličić zavrnil selitev v Anglijo in ponujeno pogodbo Sampdorie, je sprejel vabilo Atalante ter zamenjal vijoličasti dres Fiorentine za črno-modro opravo kluba iz Bergama. Atalanta je konec tedna uradno predstavila svojega novega aduta za uspešno sezono na italijanskem »škornju« in v evropski ligi.

Novega člana je predstavil tehnični direktor kluba Giovanni Sartori. »Dobili smo nogometaša, ki ima v nogah 200 tekem v serie A, 30 v evropski ligi, je močan člen slovenske reprezentance. To govori zanj in razkriva njegov življenjepis. Takšnega aduta smo dolgo iskali, premore veliko odlik, trener si je želel imeti v ekipi prav takšnega nogometaša, kot je Iličić. Vidimo ga predvsem na dveh igralnih položajih: bodisi kot krilnega napadalca bodisi tik za srednjim napadalcem. To je naša glavna pridobitev pred sezono,« je oceni Sartori, nato je odgovarjal na vprašanja Iličić.

Zakaj ste izbrali Atalanto?

Njena ponudba je bila med vsemi najbolj konkretna. Trenerja Gasperinija poznam še iz časa, ko sva sodelovala v Palermu, ob tem sem z užitkom opazoval igro Atalante v minuli sezoni. In, ne nazadnje, v Bergamu igra tudi Jasmin Kurtić, na katerega gledam kot na brata.

Zasedli naj bi prav Kurtićev položaj ...

Vsi skupaj moramo uživati na igrišču, v nogometu ne gre za to, komu boš kaj zasedel. Ne pozabite, da bomo igrali v tej sezoni na treh frontah, tekme si bodo sledile na tri dni, priložnosti za igro bo dovolj.

Na katerem igralnem položaju najbolj uživate med igro?

Dobro se znajdem tik za dvema napadalcema, ob le enem napadalcu ali pa spredaj na krilu. Najljubšega položaja pa nimam; doslej sem igral že na vseh, le še vratar nisem bil ...

Bergamo poznate že od prej, kako ste se znašli v mestu?

Bergamo je čudovito mesto, najbolj me veseli, da se počuti v mestu odlično moja družina. S Tino imava leto dni staro hčerko Sofio, verjetno bomo živeli v mestnem središču, saj smo v Sloveniji vajeni živeti med ljudmi. Bergamo je obvladljivo mesto, vse je pri roki. V Firencah smo izbrali hišo zraven štadiona, nad katero nismo bili najbolj navdušeni. Če je družina srečna, ti steče tudi na igrišču.

Izbrali ste majico s številko 72?

V Palermu mi soigralec Javier Pastore ni dal svoje številke 27, pa sem obrnil cifri in odtlej imam na hrbtu številko 72.

Navijači po družbenih omrežjih izražajo navdušenje nad tem, da bosta v moštvu igrala skupaj mojstra Iličić in Gomez.

Papu je odličen nogometaš. Poznava se še iz časov, ko sem jaz igral za Palermo, on pa za Catanio, to so bili čustveni sicilijanski derbiji! Upam, da bova izpolnila načrte. Pomembno je, da daš na igrišču od sebe vse, kar lahko, pa rezultat ne bo izostal.

Navijači pričakujejo veliko od vaših prostih strelov.

Vselej poskušam zabiti gol ... V minuli sezoni sem imel tudi smolo, večkrat sem bil zelo blizu. To prvino dodatno vadim na treningih, upam, da bom letos zabil še več golov s prostih strelov, ki bi pomenili uspeh za moštvo Atalante.