Iličić s hat-trickom potrdil zmago Atalante in postavil rekord

Josip Iličić je šele v 63. minuti vstopil v igro na tekmi med Sassuolom in Atalanto, a vseeno zabil kar tri zadetke. 

Objavljeno
29. december 2018 17.56
Posodobljeno
29. december 2018 18.12
Strokovnjaki so si enotni, da je Iličić eden najbolj podcenjenih igralcev letošnje sezone italijanskega prvenstva. FOTO: AP
N. Gr.
N. Gr.
Sassuolo - Nogometaši kluba iz Bergama so s kar 6:2 premagali Sassuolo na gostovanju, za kar ima veliko zaslug spet Josip Iličić, letos ključni del ekipe Atalante. Ilićić je v tej sezoni zadel le na dveh tekmah v serie A, obakrat pa je dosegel kar tri zadetke. Prvi hat-trick je dosegel na gostovanju pri Chievu, drugega pa danes, čeprav je tekmo začel na klopi. 

V igro je vstopil v 63. minuti, takrat je Atalanta vodila s 3:2. Nato se je slovenskemu vezistu "utrgalo" in od 74. do 92. minute je kar trikrat žogo spravil v nasprotnikovo mrežo. V letošnjem koledarskem letu je trikrat dosegel hat-trick v serie A na gostovanjih, kar doslej v bogati zgodovini italijanskega prvenstva ni uspelo še nikomur!

Postavil je še en mejnik, ker je dosegel tri zadetke, čeprav je v igro vstopil s klopi. To mu je uspelo kot prvemu igralcu po letu 2011, ko se je z enakim dosežkom lahko pohvalil Kevin-Prince Boateng, ki je takrat nosil dres AC Milana. S tremi hat-tricki v koledarskem letu 2018 se lahko pohvalita le še Sergio Aguero in Lionel Messi, Iličić se je res znašel v imenitni družbi. 

Atalanta se je po zmagi prebila na sedmo mesto v serie A, za četrtim Laziom pa zaostajajo le za štiri točke.