Iličić s hat-trickom potrdil zmago Atalante in postavil rekord

Josip Iličić je šele v 63. minuti vstopil v igro na tekmi med Sassuolom in Atalanto, a vseeno zabil kar tri zadetke. 
Fotografija: Strokovnjaki so si enotni, da je Iličić eden najbolj podcenjenih igralcev letošnje sezone italijanskega prvenstva. FOTO: AP
Odpri galerijo
Strokovnjaki so si enotni, da je Iličić eden najbolj podcenjenih igralcev letošnje sezone italijanskega prvenstva. FOTO: AP

Nogometaši kluba iz Bergama so s kar 6:2 premagali Sassuolo na gostovanju, za kar ima veliko zaslug spet Josip Iličić, letos ključni del ekipe Atalante. Ilićić je v tej sezoni zadel le na dveh tekmah v serie A, obakrat pa je dosegel kar tri zadetke. Prvi hat-trick je dosegel na gostovanju pri Chievu, drugega pa danes, čeprav je tekmo začel na klopi. 

V igro je vstopil v 63. minuti, takrat je Atalanta vodila s 3:2. Nato se je slovenskemu vezistu "utrgalo" in od 74. do 92. minute je kar trikrat žogo spravil v nasprotnikovo mrežo. V letošnjem koledarskem letu je trikrat dosegel hat-trick v serie A na gostovanjih, kar doslej v bogati zgodovini italijanskega prvenstva ni uspelo še nikomur!

Postavil je še en mejnik, ker je dosegel tri zadetke, čeprav je v igro vstopil s klopi. To mu je uspelo kot prvemu igralcu po letu 2011, ko se je z enakim dosežkom lahko pohvalil Kevin-Prince Boateng, ki je takrat nosil dres AC Milana. S tremi hat-tricki v koledarskem letu 2018 se lahko pohvalita le še Sergio Aguero in Lionel Messi, Iličić se je res znašel v imenitni družbi. 

Atalanta se je po zmagi prebila na sedmo mesto v serie A, za četrtim Laziom pa zaostajajo le za štiri točke. 

Komentarji: