Independiente s prednostjo pred povratno tekmo

V finalu južnoameriškega pokala Copa Sudamericana je Independiente na prvi tekmi z 2:1 premagal Flamengo.

Objavljeno
07. december 2017 11.58
SOCCER-SUDAMERICANA/
N. Gr.
N. Gr.

Buenos Aires - Copa Sudamericana je drugorazredno tekmovanje v južnoameriškem nogometu, pred tednom dni je Gremio postal prvak v prestižni Copi Libertadores, za naslov v južnoameriškem pokalu pa se merita Independiente in Flamengo. 

Sploh Independiente ima zelo bogato zgodovino, argentinsko moštvo je bilo uspešno tudi na prvi finalni tekmi, ko so v Buenos Airesu slavili z 2:1. V finalih ameriških pokalnih tekmovanj ne velja pravilo gola v gosteh, zato ima Independiente pred povratno tekmo lepo prednost, a tudi Flamengo še zdaleč ni odpisan. 

Goste je v osmi minuti v vodstvo popeljal Revera, za domače pa sta zadela Emmanuele Gigliotti (28.) in Maximiliano Meza (53.). Povratna tekma bo na sporedu 14. decembra po slovenskem času na slovitem stadionu Maracana v Rio de Janeiru.

Independiente je doslej osvojil Copo Sudamericano osvojil le leta 2010, zato pa je sedemkrat dobil prestižno Copo Libertadores. Flamengo se je v tem tekmovanju v finale uvrstil prvič, prvak Južne Amerike pa je bil enkrat.