Inter pred mestnim spektaklom že z enim finalom

Federico Dimarco je odločil zmagovalca povratnega polfinalnega dvoboja italijanskega nogometnega pokala. Nocoj še tekma med Fiorentino in Empolijem.
Fotografija: Interjev talijanski reprezentant Federico Dimarco je odločil polfinalnega zmagovalca v dvoboju proti Juventusu. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Interjev talijanski reprezentant Federico Dimarco je odločil polfinalnega zmagovalca v dvoboju proti Juventusu. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Inter je v sijajnem zaletu ob koncu sezone. Uvrstitev v polfinale lige prvakov, kjer bo naslednji teden, 10. t. m., igral prvo tekmo proti mestnemu tekmecu Milanu,  je začinil še z napredovanjem v veliki finale italijanskega nogometnega pokala. Zasolil je Juventusovo rano. Na povratni tekmi v Milanu je premagal tekmeca iz Torino z 1:0 (1:0). Prva tekma pred osmimi dnevi se je razpletla z 1:1, na drugi pa je Federico Dimarco z golom že v 15. minuti odločil zmagovalca.

Inter se bo za pokalno lovoriko 24. t. m. pomeril z zmagovalcem dvoboja med ekipama Fiorentine in Cremoneseja. Pred nocojšnjim dvobojem (21.00) ima Fiorentina veliko prednost, saj je v Cremoni zmagala z 2:0.

Preberite še:

Komentarji: