Italijani na nogah, na »škornju« favorita lige prvakov Barça in PSG

Pod drobnogledom slovenska vratarja Samir Handanović in Jan Oblak – Turki v Nemčiji
Fotografija: Napolijev trener Carlo Ancelotti je pred leti gradil prav moštvo drevišnjega tekmeca PSG.
Odpri galerijo
Napolijev trener Carlo Ancelotti je pred leti gradil prav moštvo drevišnjega tekmeca PSG.

Ljubljana – Večina analitikov je imela konec avgusta prav: žreb je določil zgolj eno pravo »skupino smrti« v ligi prvakov, ki v slehernem kolu prinaša spektakularno tekmo. Tudi drevi bo enako, ko bo italijanska pokrajina Kampanija živela za morebitno zmago Neaplja nad odlično zasedbo iz Pariza.

Drevišnji spored v 4. kolu lige prvakov prinaša zelo zanimive pare.
Drevišnji spored v 4. kolu lige prvakov prinaša zelo zanimive pare.


Zanimivo bo resda po vsej Evropi. V skupini A se bosta merila Atletico in Borussia, bomo videli, kako drugače se lahko lotijo razigranih Nemcev Madridčani, ki so bili nazadnje v Dortmundu izgubljeni v vesolju, vratar Jan Oblak pa je še najbolj spominjal na pobiralca žog, tolikokrat je šel v svojo mrežo po žogo … Tudi iz skupine B naj bi napredovala Barcelona in Inter, čeprav je možen zaplet – če bi Inter v Milanu izgubil z Barcelono, Tottenham pa bi premagal PSV. Milančani bodo namreč pozneje gostovali v Londonu. Pod drobnogledom bosta torej slovenska vratarja v ligi prvakov – oba čaka zahtevna misija, imenovana spopad z odličnimi napadalci. Jan Oblak bo ustavljal ta čas vodilno moštvo Nemčije, Samir Handanović pa Španije. Zdi se, da na omenjenih tekmah v Madridu in Milanu ne bo padlo veliko golov, tako je možno sklepati po napovedih iz Španije in Italije, da pripravljata Atletico in Inter visok zid za Borussio in Barcelono ...

V moštvo Barcelone se je vrnil tudi njen prvi adut Lionel Messi (desno), ki je takole vadil ob Gerardu Piqueju.
V moštvo Barcelone se je vrnil tudi njen prvi adut Lionel Messi (desno), ki je takole vadil ob Gerardu Piqueju.


Pod drobnogledom bo derbi v Kampaniji


Spektakularen večer se obeta tudi v Gelsenkirchnu, kjer bo gostoval najbolj priljubljeni turški klub Galatasaray, prav Schalke in klub z istanbulske Galate pa se borita za drugo mesto v skupini D. Prvemu bi se približal Porto, če bi drevi doma premagal Moskovčane. Zvečer bodo vendarle na nogah predvsem Italijani. Najvplivnejši tamkajšnji klub Juventus bo resda aktiven jutri, ko bo gostil Manchester United, na »škornju« pa bosta že nocoj poskušala opraviti čim več Barcelona in PSG. Gre za kluba iz najožjega kroga favoritov za končno zmago v ligi prvakov 2018/19, toda njun izziv ne bo majhen. Pod drobnogledom bo derbi v Kampaniji, kjer prebivalstvo živi za spopad s Parižani. Nobeno današnje prizorišče 15 milijard evrov vrednega tekmovanja ne ponuja tako zanimivega večera kot štadion svetega Pavla pod Vezuvom.

Brazilci Marquinhos, Dani Alves in Neymar med včerajšnjim treningom PSG v Parizu niso bili posebej razigrani.
Brazilci Marquinhos, Dani Alves in Neymar med včerajšnjim treningom PSG v Parizu niso bili posebej razigrani.


Napolijev trener Carlo Ancelotti je lisjak najvišje ravni, v bogati trenerski karieri je postavljal na noge tudi projekt gradnje šampionskega PSG. »Ko sem klub vodil jaz, smo gradili moštvo, zdaj gre za selekcionirano, izkušeno in zgrajeno ekipo, ki upravičeno meri na vrh lige prvakov,« je ocenil Ancelotti, toda dodal: »Derbi bo nemara odločilen za oba, tako zahtevna je naša skupina. V Parizu se nam kljub odlični igri ni povsem izšlo, zato moramo loviti vrhunski rezultat tudi nocoj.«


Napad za pol milijarde evrov Mbappe-Cavani-Neymar


Gotovo bo zanimivo spremljati domačo obrambo, ki se bo soočila z napadom za pol milijarde evrov Mbappe-Cavani-Neymar, pod lupo bo učinek domače naveze Mertens-Insigne; Ancelotti je dolgoletni sistem igre 4-3-3, ki ga je v Neaplju uveljavil Maurizio Sarri, nadgradil z različico 4-4-2, v kateri denimo Jose Callejon igra bližje desnemu krilu. Taktičnih izzivov zanesljivo ne bo zmanjkalo – privlačen bo dvoboj vezistov Hamšik-Verratti –, kot vedno pa bo spektakularno na tribunah štadiona svetega Pavla. Neapeljčani sodijo med najbolj čustvene navijače, tudi zato bo tekma vredna ogleda.

Preberite še:

Komentarji: