Vrnitev se odmika

Pri zahodni sosedi bodo telovadnice, bazene, športne centre odprli šele 25. t. m.
Fotografija: Zadnje kolo pred prekinitivjo so v Italiji že igrali pred praznimi tribunami. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zadnje kolo pred prekinitivjo so v Italiji že igrali pred praznimi tribunami. FOTO: Reuters

Medtem ko Nemci že igrajo, Italijani še ne smejo opravljati skupinskih treningov. Minuli konec tedna so v Italiji s kančkom zavisti pogledovali proti Nemčiji in v upanju, da bo v novi teden šli z veselo novico. Toda resnica je bila kruta.

Italijanski nogometni klubi bodo še nekaj časa brez skupnih pravih moštvenih treningov, s čimer se bo bržčas želeni datum vrnitve v tekmovalni ritem, 13. junij, pomaknil še za kakšen teden.

Klubi so še brez smernic, saj tehnično-znanstvena komisija še ni potrdila dokumenta ministrstva za šport, so pojasnili pri Nogometni zvezi Italije (FIGC). Treninge trenutno opravljajo po natančno določenem protokolu, ki mora upoštevati prepoved zbiranja večje skupine igralcev, spoštovanje razdalje dveh metrov med enim in drugim, vaje z majhnimi skupinami z žogo ...

Predsednik vlade Giuseppe Conte še ni vlil preveč optimizma italijanskim klubom. FOTO: Reuters
Predsednik vlade Giuseppe Conte še ni vlil preveč optimizma italijanskim klubom. FOTO: Reuters


Figc se seznanja z novim protokolarnim predlogom ministra za šport Vincenzo Spadaforo. Ta zahteva, da bi lahko začeli s skupinskimi treningi brez omejitev, toda z zagotavljanjem spremljanja s serološkimi testi in brisi. Toda potrditev protokola bo možna šele v naslednjnih dveh, treh dneh.

Odprava vseh zadnjih ovir na podlagi epidemiološke krivulje bo nato možna šele v 10 do 12 dnevih. Tiče se predvsem možnost spreminjanja pravila o avtomatski osamitvi, ki v primeru okužbe enega od članov v skupini zahteva 14 dni izolacije za vse, ki so bili z njim v stiku.

Preberite še:

Komentarji: