Izdatna pomoč Nogometne zveze Slovenije

Skupaj je NZS namenila klubom že dobrih 753.000 evrov.
Fotografija: Na pobudo Radenka Mijatovića, predsednika NZS, bo ta sofinancirala stroške nadomestil za uradne osebe v jesenskem delu sezone 2020/21 v tekmovanjih 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, 1. SFL in 2. SFL. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Na pobudo Radenka Mijatovića, predsednika NZS, bo ta sofinancirala stroške nadomestil za uradne osebe v jesenskem delu sezone 2020/21 v tekmovanjih 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, 1. SFL in 2. SFL. FOTO: Jože Suhadolnik

Kot so zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (NZS), so člani izvršnega odbora na zadnji seji sprejeli nov sveženj pomoči nogometnim klubom, ki so se v času epidemije koronavirusa znašli v zahtevnem organizacijskem in denarnem položaju. NZS je tokrat klubom namenila skoraj 350.000 evrov, skupaj pa že dobrih 753.000 evrov.

Nogometna zveza Slovenije bo na pobudo predsednika Radenka Mijatovića sofinancirala stroške nadomestil za uradne osebe v jesenskem delu sezone 2020/21 v tekmovanjih 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, 1. SFL in 2. SFL, kar skupaj predstavlja olajšavo za klube v višini 179.333 evrov. Klubom 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, 1. SFL, 2. SFL, 2. SML/SKL, ŽFL in vsem mlajšim selekcijam v futsalu v tem obdobju ne bo potrebno kriti niti stroškov kotizacij za vodenje tekmovanj v višini 44.700 evrov.

Dodatno pomoč krovne nogometne organizacije predstavlja kritje polovice stroškov (35.200 €) za najem zaslonov LED na tekmah 3., 4. in 5. izbora tekem Prve lige Telekom Slovenije v jesenskem delu sezone 2020/21 in celotno kritje testiranja na novi koronavirus pred začetkom sezone v višini 35.000 evrov. Nogometna zveza Slovenije prav tako v jesenskem delu sezone klubom ne bo zaračunavala stroškov taks za registracije in certifikate ob prestopnih dejavnostih, kar pomeni pomoč v višini 16.250 evrov.

Pomoči bodo deležni tudi klubi, ki z nobeno ekipo ne tekmujejo v tekmovanjih pod okriljem NZS, ki bo omenjenim klubom ponudila enkratno pomoč v obliki paketa z žogami in osnovno zaščitno opremo (proti covidu-19), stroški te postavke pa znašajo 36.550 evrov.

Že pred tem je NZS na sejah izvršnega odbora zagotovila pomoč klubom za dokončanje sezone 2019/20 v obliki kritja stroškov uradnih oseb, financiranje uradnih oseb v mladinskih in ženskih tekmovanjih ter v celotnem obsegu tudi v 2. SML/SKL kakor tudi testiranje na novi koronavirus pred nadaljevanjem lige.

Velik del sredstev je NZS namenila tudi z dvigom nagrad v projektu vključevanja mladih igralcev (U-21), saj se je višina nagrade, ki si jo razdelijo klubi z izpolnjenimi kriteriji, z 260.000 evrov dvignila na 470.000 evrov. Dodatne vzpodbude v višini 30.000 evrov so bili deležni tudi klubi slovenske ženske nogometne lige, saj bo NZS po novem v tekmovalnem letu 2020/21 sofinancirala nadomestila za vodje mladinskih programov.

Nemoteno delovanje klubov v zahtevnem obdobju predstavlja prioriteto Nogometne zveze Slovenije, ki je z racionalizacijo poslovanja, rebalansom proračuna ter pomočjo Uefe in Fife priskrbela pomembna sredstva za najranljivejše člane nogometne družine. NZS bo s finančnimi spodbudami, različnimi oblikami pomoči in drugimi vzvodi še naprej stala ob strani vsem nogometnim deležnikom, saj se zaveda, da je odgovorno in nesebično ravnanje v težkih časih ključ do svetle prihodnosti panoge in družbe.

Preberite še:

Komentarji: