Izgube 71,4 milijona evrov, dolg manjši za 78,3 milijona €

Italijanski nogometni prvak Juventus je v minuli sezoni posloval z izgubo, a zmanjšal klubski dolg.
Fotografija: Juventusovo vodstvo s predsednikom Andreo Agnellijem na čelu ni zadovoljno z minulo sezono tako na poslovni kot na športni ravni. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Odpri galerijo
Juventusovo vodstvo s predsednikom Andreo Agnellijem na čelu ni zadovoljno z minulo sezono tako na poslovni kot na športni ravni. FOTO: Massimo Pinca/Reuters

Italijanski nogometni velikan Juventus je minulo sezono končal z 71,4 milijona evrov izgube, kot enega glavnih razlogov zanjo pa so pri stari dami navedli pandemijo novega koronavirusa, ki je za več mesecev prekinila igranje nogometa. V enakem obdobju v prejšnjem letu je bila izguba 39,9 milijona evrov.

Prihodek Juventusa je upadel za osem odstotkov v primerjavi s sezono 2018/19 na 573,4 milijona evrov. Dogovor z igralci za znižanje plač v času prekinitve igranja je Torinčanom prihranil 90 milijonov evrov.

Kot pišejo v Italiji, finančni dolg kluba znaša 385,2 milijona evrov, kar je za 78,3 milijona manj kot junija 2019.

Juventus, ki mu predseduje Andrea Agnelli, člansko moštvo pa bo v novi sezoni vodil Andrea Pirlo, je v minuli sezoni devetič zapored postal državni prvak, a je izgubil pokalni finale proti Napoliju in izpadel v osmini finala lige prvakov proti Lyonu.

Komentarji: