Podvig Prekmurcev, sledi spektakel proti nizozemskemu velikanu PSV

Mura je v 3. kolu kvalifikacij za evropsko ligo ugnala danskega tekmeca iz Aarhusa kar s 3:0.
Fotografija: Novi prekmurski reprezentant Nino Kouter se je s svojimi soigralci v črnobelih dresih razveselil nadaljevanja lepe evropske zgodbe. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Novi prekmurski reprezentant Nino Kouter se je s svojimi soigralci v črnobelih dresih razveselil nadaljevanja lepe evropske zgodbe. FOTO: Tadej Regent/Delo

Pred nogometaši Mure je bil poseben izziv, resda žal brez svojega bučnega občinstva. Proti uglednemu tekmecu so se spustili v boj za zadnje kvalifikacijsko kolo evropske lige in ga ugnali z gladkih 3:0. Tako so si priigrali zadnje kolo kvalifikacij, v katerem se bodo pomerili z nizozemskim nogometnim velikanom PSV iz Eindhovna. 

Izkušeno gostujoče moštvo se Prekmurcev ni ustrašilo, odločno se je zoperstavilo gostiteljem, obramba Mure z vratarjem Matkom Obradovićem je nenehno morala ohranjati zbranost. Toda v drugi polovici tega uvodnega polčasa je tudi domača zasedba trenerja Anteja Šimundže bolj aktivno krenila v napad, sad takšnega pristopa je sledil z vodilnim golom.

Andrija Filipović je poslal natančen predložek s strani v kazenski prostor, v katerem se je izmuznil gostom branilec Jan Gorenc in zadel za vodstvo. Mura je bila tako takrat za korak bližje mikavnemu končnemu cilju.



Toda naloge gostitelji še zdaleč niso opravili. Čvrsti Skandinavci se niso vdali, obenem so morali napadati, tako pa tudi omogočali nekaj manevrskega prostora za Muro. Pri tej pa je v 72. minuti zablestel napadalec Kevin Žižek, izkoristil je zmedo med Danci in tudi nespretnost tekmečevega vratarja ter zabil za takrat že sanjskih 2:0.

Gostitelji so umirili Dance, vse dvome pa je v zadnji, 5. minuti sodnikovega podaljška odgnal z golom za končni izid (3:0) Amadej Maroša, ki je sicer malce pred tem zamenjal reprezentanta Nina Kouterja.

Komentarji: