Jaka Bijol užival v kraljevskem dvoboju

V prvih tekmah 2. kola nogometne lige prvakov v skupinah od E do H zmagali CSKA, Benfica, Roma, Juventus in Manchester City.
Fotografija: Jaka Bijol (desno ob Toniju Kroosu) je svojo nalogo opravil z odliko, v statistiko je vpisal rumeni karton in tudi nevaren strel.  FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jaka Bijol (desno ob Toniju Kroosu) je svojo nalogo opravil z odliko, v statistiko je vpisal rumeni karton in tudi nevaren strel.  FOTO: Reuters

Mladi slovenski reprezentant je v veliki in presenetljivi zmagi CSKA proti branilcu naslova Realu Madrida (gol je že v 65. sekundi minuti zabil Hrvat Nikola Vlašić) igral vso tekmo. Glavni sodnik Romun Ovidiu Hategan jo je povlekel skoraj do 100. minute, v njegovem dodatku pa si je izključitev prislužil tudi domači kapetan Igor Akinfejev. Real je trikrat zatresel okvir vrat.

V 2. kolu v skupinah od E do H so zmagali še Benfica in Manchester City v gosteh ter Roma in Juventus. Rimljani so napolnili mrežo češkega prvaka Viktorio. Blestel je Bošnjak Edin Džeko, ki je zabil tri gole. Trojček je zabil tudi Paulo Dybala v Torinu v dvoboju proti Young Boys. Cristiano Ronaldo je zaradi kazni tekmo v Torinu spremljal s tribune.

Ob komaj 19-letnemu Bijolu so slovenski večer v ligi prvakov zaznamovali tudi sodniki. Tekmo v Nemčiji v Hoffenheimu je vodila slovenska sodniška zasedba na čelu z Damirjem Skomino, na Old Traffordu v Manchestru pa je svoje sodniško moštvo vodil Slavko Vinčić.

Izidi, skupina E – Bayern : Ajax 1:1 (Hummels; Mazraoui), AEK : Benfica 2:3 (Klonaridis 2; Seferović, Grimaldo, Semedo); vrstni red: Ajax in Bayern po 4, Benfica 3, AEK 0; skupina F – Hoffenheim : Manchester City 1:2 (Belfodil; Agüero, D. Silva), Lyon : Šahtar 2:2 (Dembele, Dubois; Moraes 2); vrstni red: Lyon 4, Manchester City 3, Šahtar 2, Hoffenheim 1; skupina G – Roma : Viktoria 5:0 (Džeko 3, Under, Kluivert), CSKA : Real Madrid 1:0 (Vlašić); vrstni red: CSKA 4, Roma in Real M. po 3, Viktoria 1; skupina H – Juventus : Young Boys 3:0 (Dybala 3), Manchester United : Valencia 0:0; vrstni red: Juventus 6, Manchester U. 4, Valencia 1, Young Boys 0.

Komentarji: