Jamajški silak Shamar Nicholson previsok za Goričane

V zaostali tekmi 14. kola 1. SNL zmaga Domžal, ki so se zavihtele na 4. mesto
Fotografija: Jamajčan Shamar Nicholson (desno) je bil za goriškega branilca Žigo Lipuščka previsoka ovira. Po Olimpiji je tudi Gorici zabil dva gola. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Jamajčan Shamar Nicholson (desno) je bil za goriškega branilca Žigo Lipuščka previsoka ovira. Po Olimpiji je tudi Gorici zabil dva gola. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Jamajčan Shamar Nicholson je vroč. Domžalski napadalec je bil z dvema goloma osrednji mož ob zmagi proti Gorici s 3:1 v zaostali tekmi 14. kola 1. SNL. Domžale so se prebile na 4. mesto lestvice in se Gorici na tretjem približale na dve točki zaostanka.

»Telesno je izjemno močan, spreten in hiter. Nekoliko težav ima le s sprejemanjem nasvetov. Ni najbolj poslušen,« je o odlikah in muhavosti preko 190 cm visokega 21-letnika povedal vodja skavtske službe pri Domžalah Miha Kebe. Jamajčan je v derbiju drugega najboljšega dvojca v SNL na svoj račun prvič prišel v 40. minuti, in sicer z obilno pomočjo mladega reprezentančnega vratarja Gregorja Sorčana, toda dotlej je v zračnih dvobojih nenehoma sejal paniko v goriško obrambno vrsto.


Prvi polčas so bili še na avtobusu


Goričani so bili ves prvi polčas na prepihu, kot da so bili še na »avtobusu«. Zato so hitro prejeli prvi gol, ki je bil posledica silne nezbranosti, a tudi spretnosti strelca Mateja Podlogarja, ki je po nekaj odbitkih streljal z leve strani s 7 m po tleh v Sorčanov daljši kot.

»Bili smo odlični, povsem smo onemogočili Gorico,« je o prvem polčasu povedal domači trener Simon Rožman.

Matej Podlogar je bil najspretnejši pred goriškim vrati v 10. minuti. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Matej Podlogar je bil najspretnejši pred goriškim vrati v 10. minuti. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Goričani res niso bili kos razigranim Domžalčanom, imeli so premalo prebliskov. Toda odmor je prinesel zasuk. Vlogi na igrišču sta se zamenjali. Goričani so se opogumili, Domžalčanom pa se je v kosti naselil strah. Priložnosti pred vrati Ajdina Mulalića so se vrstile ena za drugo. Gol je visel v zraku, toda Goričanom je pomagal domači dvojec srednjih branilcev Gaber Dobrovoljc, Tilen Klemenčič. Na eno od visokih podaj sta skočila nerodno in sta goriškemu napadalcu Samirju Smajlagiću ponudila priložnost kot na pladnju. Bošnjak jo je izkoristil.


Nicholsonov drugi dvojček


Domžalčani so se znašli v zagati. Na vidiku je bil nova, že tretja zaporedna manjša kalvarija, potem ko so Domžalčani v pokalni tekmi proti Mariboru in ligaški proti Olimpiji zapravili prednost dveh golov. Goričani so imeli ritem in premoč, toda njihov nalet je ustavil z drugim golom na tekmi Nicholson. Z gibanjem je imenitno opravil s čuvajem in po odličnem predložku Daria Melnjaka z glavo s 13 m še drugič matiral nemočnega Sorčana.

»Po 1:2 smo imeli še tri lepe priložnosti. Pritiskali smo, a smo zgrešili nemogoče. Tretji domžalski gol je pomenil konec,« je obžaloval gostujoči trener Miran Srebrnič.

Nicholson je v štirih dneh zabil dva dvojčka, v nedeljo proti Olimpiji je oba gola dosegel z nogo, proti Gorici z glavo. Razkril je, da imajo Domžalčani ob najstniku Adamu Gnezdi Čerinu tudi v njem močnega aduta za napredovanje na lestvici in za zaslužek.

Več iz te teme:

Komentarji: