Jan Mlakar si je z golom čestital za 20. rojstni dan

V prvi četrtfinalni tekmi pokala NZS v Ljudskem vrtu je Maribor premagal Domžale z 1:0. Povratna tekma bo naslednjo sredo.
Fotografija: Dvoboj vrstnikov Jana Mlakarja in Adama Gnezda Čerina je pripadel vijoličnemu Ljubljančanu. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Dvoboj vrstnikov Jana Mlakarja in Adama Gnezda Čerina je pripadel vijoličnemu Ljubljančanu. FOTO: Tadej Regent/Delo

Po športnem izreku, eden ni nobeden, minimalna zmaga Maribora v prvem četrtfinalnem derbiju pokala Nogometne zveze Slovenije proti Domžalam še ne pomeni veliko. Priložnost za višjo zmago so Mariborčani zapravili v prvem polčasu, ko so bili premočni, vendar so se morali zadovoljiti samo z golom slavljenca Jana Mlakarja iz 20. minute. Kot da so natančno načrtovali in izbrali minuto gola, mladi Ljubljančan iz Sostrega je namreč včeraj praznoval 20. rojstni dan.

Z razpletom v Ljudskem vrtu so bili lahko zadovoljni zmagovalci kot poraženci. Vijolični so zabili en gol, nobenega prejeli, rumeni pa s kančkom grenkobe, potem ko je pri mariborskem golu v prerivanju za prostor krajšo potegnil Gregor Sikošek, še lahko upajo o zasuku na domači revanši.


Gnezda Čerin zatresel prečko


Slabo uro, predvsem pa prvi polčas Domžalčanov vendarle ni bilo veliko videti v Ljudskem vrtu. Kot da so prišli z načrtom, da prejmejo čim manj golov, namesto, da bi čim bolj otežili vijoličnim generalko pred sobotnim velikim derbijem proti Olimpiji. Bili so debelo v senci rahlo premešane vijolične zasedbe, iz spanca pa so se prebudili po vstopu v igro, najprej že na začetku drugega polčasa Andraža Krima, nato pa še Slobodana Vuka. Oranžno lučko v domačem taboru pa je prižgal gostujoči najstnik, 19-letni Adam Gnezda Čerin. V 73. minuti je s prostega strela z 20 m rahlo z desne zatresel prečko. Domači rezervist v vratih Kenan Pirić, ki je odlično opravil svojo nalogo,se je stegnil, kolikor se je le mogel, a je bil prekratek.


Marcos Tavares imel priložnost za 2:0


"Razlika je,žoga gre lahko od vratnice za golovo črto ali pa se odbije na igrišče. Kakorkoli že, tekma je bila dokaj enakovredna in oboji smo si priigrali nekaj priložnosti. Gledalci so lahko uživali v dvoboju. Smo blizu Mariboru, toda je tudi res, da je v lepi prednosti," je tekmo z vidnim zadovoljstvom ocenil gostujoči trener Simon Rožman.

Domžalčanom je pripadel finiš, Čerin je za las mimo vrat streljal še nekaj minut pozneje. Kljub pritisku se Domžalčanom učinkovitejši zaključek ni izšel po željah. Ali pač. Tako rekoč v zadnji sekundi je gol Marcosa Tavaresa preprečil domžalski vratar Ajdin Mulalić.

"Domžale so nevarne, en gol v povratni tekmi nam tekmo lahko obrne v nepravo smer. Toda še vedno je bolje 1:0, kot 0:0. Imamo prednost in zdaj gremo z mirnimi glavami v veliki derbi," pa je piko na i postavil mariborski branilec Denis Klinar.

Danes bosta še zadnji prvi tekmi četrtfinala, Gorica – Mura (16.30) in Krško – Aluminij (18), povratne, vključno z Olimpija – Koper, ki je bila že prejšnji teden, pa bodo naslednjo sredo, 31. t. m
 

Preberite še:

Komentarji: