Jan Oblak: Dvigniti moramo glave in pogled usmeriti v prihodnost (VIDEO)

Vratar slovenske nogometne reprezentance in madridskega Atletica se je izkazal s sedmimi obrambami.

Objavljeno
06. december 2017 11.57
J. P.
J. P.

London - Nogometaši madridskega Atletica so se z gostovanja na Stamford Bridgeu v zadnjem kolu skupinskega dela lige prvakov vrnili s točko proti Chelseaju (1:1), ki pa jim ni zadostovala za obstanek med evropsko klubsko elito. V šestih kolih so vpisali po eno zmago in poraz ter tri neodločene izide, s sedmimi točkami pa zasedli tretje mesto skupine 6.

Sinoči je bil še posebej na preizkušnji Atleticov slovenski čuvaj mreže Jan Oblak, ki ga je slovita Marca razglasila za najboljšega vratarja v »la ligi« po prelomu tisočletja. Včeraj je moral osemkrat posredovati, sedemkrat je bil uspešen, edini, ki ga je spravil na hrbet, pa ni bil tekmec, temveč njegov soigralec, črnogorski branilec Stefan Savić, z avtogolom v 75. minuti.

JAN OBLAK

»Naposled se ni razpletlo, kot smo si žeželi. Nismo zmagali, nismo osvojili treh točk in ne moremo biti zadovoljni. Izpadli smo iz lige prvakov, kar nas žalosti. Vendar pa časa za obžalovanje ne bo. Dvigniti moramo glave, pogled usmeriti naprej in v prihodnjih dvobojih odigrati najbolje, kot znamo,« je poudaril slovenski reprezentančni vratar.

»Ne vem, zakaj se nam je zalomilo. Jasno, zmagati bi morali v obeh obračunih s Karabahom, toda na tej ravni tekmovanj ni lahkih tekem. Vsi igrajo dober nogomet in tudi Karabah je dokazal, da ga je težko premagati. Pred domačim avditorijem smo ugnali Romo, a bilo je nekoliko prepozno in čudeža naposled ni bilo,« je pristavil 23-letni Škofjeločan.

CHELSEA - ATLETICO

ČASOVNICA

Zdaj se torej Atletico seli stopničko nižje, v evropsko ligo, tudi v njej bodo, kot zatrjuje Oblak, ambicije podobne: »Vselej je naš osnovni cilj zmaga, ne glede na to, v katerem tekmovanju nastopamo. Srčno se moramo boriti dalje in počakati, kaj nam bo to prineslo.«

POSTAVI

LESTVICA