Jan Oblak najboljši pri Atleticu, spodrsljaja Reala in Barcelone

Cadiz in Getafe sta pred clasicom zasančila na levi nogi velikana iberskega nogometa.
Fotografija: Jan Oblak je v Vigu ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. FOTO: Miguel Vidal/Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak je v Vigu ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. FOTO: Miguel Vidal/Reuters

Madrid – Uvodne tekme šestega kola v španskem nogometnem prvenstvu so prinesle poraza madridskega Real in Barcelone, ki se bosta prihodnjo soboto srečala v Barceloni, ter zmago Atletico Madrida v Vigu z 2:0. Slovenski vratar Jan Oblak je bil najbolje ocenjen igralec tekme. V časniku Marca je kot edini prejel tri zvezdice, v Asu pa dve, enako kot Luis Suarez in še trije igralci Atletica.

Marca je zapisala, da je Celta igrala nogomet, Atletico pa zabijal gole. Poudarek je bil na odličnih obrambah Škofjeločana, ki je spravljal v obup domače napadalce. Strelca za Atletico sta bila Luis Suarez v 5. minuti in Carrasco v sodnikovem podaljšku drugega polčasa.

Real Madrid in Barcelona sta pred clasicom na štadionu Camp Nou  doživela nepričakovana poraza z 0:1. Madridčani so doma pokleknili pred Cadizom in doživeli prvi poraz po 15 tekmah oziroma od 8. marca letos, Barcelona pa je morala v gosteh priznati premoč Getafeju. Strelec edinega zadetka za Cadiz je bil Lozano v 15. minuti, za Getafe pa je iz enajstmetrovke zadel Jaime Mata (55.).

Komentarji: