Jan Oblak od danes najvrednejši vratar vseh časov

Transfermarkt je njegovo vrednost ocenil na 50 milijonov evrov, prejšnji rekorder je bil Manuel Neuer (45 milijonov).

Objavljeno
01. januar 2018 08.42
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski reprezentant in član madridskega velikana Atletica Jan Oblak je od danes najdražji vratar v zgodovini nogometa. Kot STA navaja podatke spletnega portala Transfermarkt, je Škofjeločan, ki bo v nedeljo dopolnil 25 let, vreden 50 milijonov evrov, medtem ko je bil dosedanji rekorder, Bayernov Nemec Manuel Neuer, 4. februarja 2015 »težak« 45 milijonov evrov.

Pred letom dni je bil Oblak vreden 35 milijonov, preden se je poleti leta 2014 v Atletico preselil iz Benfice, pa vsega štiri milijone evrov. Vendar pa čuvaj slovenske reprezentančne mreže ni edini nogometaš, ki je podrl rekordno znamko. Enako se je posrečilo tudi Barceloninemu argentinskemu virtuozu Lionelu Messiju, saj so njegovo vrednost ocenili na kar 180 milijonov evrov.

Na drugem mestu je Brazilec pri PSG Neymar s 150 milijoni, šele na tretjem pa Realov Portugalec Cristiano Ronaldo (120 milijonov). Vsaj sto milijonov - pravzaprav natanko toliko - je težak zgolj še en nogometaš, Oblakov klubski kolega, Francoz Antoine Griezmann. Oblak je sicer uvrščen na 32. mesto na svetu oziroma na dvanajsto med igralci iz španskega prvenstva.

Med Slovenci mu trenutno sledijo Leipzigov zvezdni igralec Kevin Kampl, ki je po podatkih Transfermarkta vreden 18 milijonov evrov, še en vratar Samir Handanović, Josip Iličić (oba po 10 milijonov), Jasmin Kurtić (6), Miha Mevlja (5), Valter Birsa, Robert Berić (oba po 4,5), Tim Matavž, Nejc Skubic in Benjamin Verbič (vsi po 2 milijona evrov).