Za Jana Oblaka odslej 120 milijonov evrov, Škofjeločanu deset milijonov letno

Vratar pogodbo z Atleticom podaljšal do junija leta 2023, odkupna klavzula se je s 100 dvignila na 120 milijonov evrov

Objavljeno
17. april 2019 13.25
Posodobljeno
17. april 2019 14.40
Jan Oblak je za sezonsko plačo 10 milijonov evrov podaljšal pogodbo z Atleticom do leta 2023. FOTO: Reuters
Marko Uršič
Marko Uršič
Madrid - Jan Oblak je uradno podaljšal svojo pogodbo z madridskim Atleticom, ki ga je sicer dozdaj vezala do junija 2021. Novi štiriletni pogodbeni papir, z boljšimi plačilnimi pogoji za vratarja slovenske nogometne reprezentance, velja do 30. junija leta 2023.

Če pa ga bo kateri od evropskih velikanov, zanimala sta se že Bayern in Manchester United, želel v svojih vrstah pred tem letom, pa bo po klavzuli moral žimničarjem namesto prejšnjih 100 izplačati 120 milijonov evrov odkupnine.

"Zelo sem vesel, da sem podaljšal pogodbo z Atleticom. O tem je bilo veliko povedanega, sam pa sem predvsem vesel, da smo se ujeli in na koncu dogovorili. To je moje peto leto v Madridu. Sodim med ljudi, ki ne prehitevajo dogodkov, cilje si zastavljam iz sezone v sezono. Čas hitro beži, sam pa sem v majici Atletica vselej dajal svoj maksimum," je bil zadovoljen slovenski zadnji branik.
 

Preplačal 16 milijonov evrov


"Tudi v prihodnje bom branil barve kluba po svojih najboljših močeh. Rad bi se zahvalil vsem, ki so pripomogli, da sem danes tu, posebej mojemu agentu Mihi Mlakarju, ki je z menoj od začetka moje kariere in je storil vse, kar je lahko, da bom ostal z Atleticom tudi v prihodnje. Rad bi se zahvalil tudi vsem v klubu in moji družini, ki me na tej poti podpira," je sporočil Jan Oblak, ki je sicer nekaj časa izražal nezadovoljstvo zaradi oklevanja Atleticove administracije.

image
REUTERS Škofjeločan je najboljši vratar na zemeljski obli.


Sicer pa tudi v madriskem klubu odkrito priznavajo, da se je z vrhunskimi Oblakovimi predstavami večkratno povrnila vsota 16 milijonov evrov, ki so jih pred skoraj petimi leti plačali Benfici za prihod Škofjeločana. Teh šestnajst milijonov pa je takrat v španskih krogih celo dvignilo nekaj prahu, saj je bil to nadražji prestop vratarja v špansko ligo.
 

Najboljši na svetu


Jan Oblak je, tako trdijo Španci, najboljši vratar na zemeljski obli, za Atletico je odigral 203 tekme in na njih prejel le 132 golov, 115. pa je mrežo ohranil nedotakljeno, kr pomeni 56,6 odstotka uspešnosti brez načete mreže.

Poleg tega pa je na najboljši poti, da še četrtič zapored prejme nagrado zamora za najboljšega čuvaja mreže v španskem prvoligaškem prvenstvu.

image
REUTERS Ima že tri trofeje zamora za najboljšega čuvaja mreže v Španiji.


Šestindvajsetletni Slovenec pa je po Antoinu Griezmannu (23 milijov evrov) postal tudi drugi najbolje plačani igralec pri Atleticu, na sezono bo prejel 10 milijonov evrov neto plače. S tem je tudi najbolje plačani slovenski športnik.