Jojo nič več babica, zdaj je profesor

Predsednik Atalante za Guardian tudi o najboljšem slovenskem nogometašu.
Fotografija: Josip Iličić je na zadnji tekmi lige prvakov za Atalanto v Valencii dosegel štiri gole. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Josip Iličić je na zadnji tekmi lige prvakov za Atalanto v Valencii dosegel štiri gole. FOTO: Reuters

Italijanska nogometna liga je v procesu počasnega vračanja proti nadaljevanju zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjene sezone. Prvoligaši bi na igrišča lahko stopili najprej 14. junija. Če je še nejasna usoda sezone, pa je jasno, da je bil do prekinitve sezone eden najbolj vročih igralcev lige Josip Iličić, po novem profesor.

Iličić je v dresu četrtouvrščene Atalante v tej sezoni navduševal z igrami in zadetki, s 15 goli je peti med strelci, ob tem je v ligi dodal še pet asistenc. Velik delež pri njegovem uspehu si lasti trener ekipe iz Bergama Gian Piero Gasperini. Ta je v pogovoru za Guardian dejal, da je Slovencu pred tem manjkala prava miselnost. »Klicali smo ga "Josip babica", ker je le hodil od enega do drugega in bil do vsakega prijazen,« je povedal Gasperini.

Gian Piero Gasperini (zadaj Iličić) se rad prereka s sodniki. FOTO: Reuters
Gian Piero Gasperini (zadaj Iličić) se rad prereka s sodniki. FOTO: Reuters

 

Manjkal mu je miselni preskok


»Prepričati smo ga morali, da poveča svoj trud na treningih. Ta miselni korak mu je manjkal. Ko pa ga je naredil, smo ga nehali klicati babica in ga zdaj kličemo profesor',« je pojasnil trener Atalante. »Spoznal je, da je vsak trening lahko zabaven. Pet golov v tej sezoni lige prvakov je le eden izjemnih njegovih dosežkov,« je še povedal Gasperini.

Preberite še:

Komentarji: