Jose Mourinho ostaja, Manchester je zavrnil štiri milijarde

Jose Mourinho in Manchester United sta odbila zadnji napad na usodo trenerja in slovitega kluba.
Fotografija: Jose Mourinho in Maurizio Sarri po tekmi v Londonu.
Odpri galerijo
Jose Mourinho in Maurizio Sarri po tekmi v Londonu.

Ljubljana – Jose Mourinho in Manchester United sta odbila zadnji napad na usodo trenerja in slovitega kluba. Portugalec je dokazal, da mu igralci še vedno sledijo, vodstvo kluba naj bi zavrnilo 4,5 milijarde evrov vredno ponudbo z Arabskega polotoka.



Mourinhu v zadnjem času ni šlo po načrtu, obramba njegove zasedbe ni spominjala na čase, ko je tedaj najboljši trener na svetu prvič vodil Chelsea (2004-2007). Gostovanje v domicilu kluba, ki ga je postavil na zemljevid sveta prav Mourinho, je bilo kot naročeno za Portugalca, da odgovori kritikom med novinarji in navijači. Po dveh golih Martiala v drugem polčasu je kazalo na presenečenje, toda Londončani so se rešili v 96. minuti, ko je Ross Barkley postavil končnih 2:2. Gostje so pred tem poskušali krasti čas in zaman prejeli dva rumena kartona (94., 95.) … S čustvi nabita tekma se je končala, kot se »spodobi«: z incidentom, potem ko je pomočnik Chelseajevega trenerja Maurizia Sarrija proslavil gol ob Unitedovi klopi … Mourinha so komaj zadržali varnostniki, pozneje je sprejel Italijanovo opravičilo.


"Ne vem, od kod je sodnik vzel šest minut dodatka"


»Kadar izgubljam, običajno ne dobim šestih minut dodatka … Ne vem, od kod je sodnik vzel šest minut,« je razpredal Mourinho. »Ne gre za proslavljanje, pač pa za slabo vzgojo,« je navrgel o Sarrijevem pomočniku. Chelsea premore boljše nogometaše kot Manchester United, toda pod lupo so bili slednji. Ti so dokazali podporo Mourinhu, tudi »Mou« ni želel kazati s prstom na Paula Pogbaja, ki je omogočil Rüdigerju vodilni gol za gostitelje.

Jose Mourinho in njegov pomočnik Michael Carrick.
Jose Mourinho in njegov pomočnik Michael Carrick.


»Na igrišču smo garali, to je edino, kar me zanima. Raje kot napake izpostavljam kolektivni pristop. Zvezna vrsta je bila dobra, Paul je bil dober,« je dodal Mourinho, ki bo jutri sprejel najmanj tako velik izziv kot v Londonu. V Manchester prihaja eden najmočnejših klubov na stari celini Juventus.

Tudi Paul Pogba je nazadnje navdušil Mourinha.
Tudi Paul Pogba je nazadnje navdušil Mourinha.


Imperativ slehernega otoškega kluba je vendarle vsakoletni preboj med najboljše štiri v premier league, kar prinaša tudi vstop v kovnico denarja, imenovano liga prvakov. Najboljši bežijo Unitedu (ManCity in Liverpool po 23, Chelsea in Tottenham po 21, ... United 14). Skromen položaj najbolj trofejnega angleškega kluba kluba resda ne odvrača kupcev. Potem ko je zaokrožila informacija, da pripravlja kronski princ Savdske Arabije 4,5 milijarde evrov za nakup kluba z Old Trafforda, so delnice MANU na newyorški borzi NYSE dosegle rekordno vrednost 27,65 dolarja. Potomci pokojnega Malcolma Glazerja so scenarij že zavrnili.

Preberite še:

Komentarji: