Josip Iličić prihaja v Slovenijo spočit zaradi »manjše neumnosti«

V akcije za gol je bila vpletena le trojica, ki (še) ne igra za Slovenijo – Bajrić, Skubic in Bizjak.

Objavljeno
04. november 2019 08.01
Posodobljeno
04. november 2019 09.14
Josip Iličić je končal tekmo Atalante in Cagliarija že v prvem polčasu, potem ko si je prislužil rdeči karton. FOTO: Reuters
Bolj klavrn je bil konec tedna izkupiček slovenskih legionarjev, na katere bo ta mesec računal selektor Matjaž Kek. V akcije za gol je bila vpletena trojica, ki (še) ne igra za Slovenijo – Kenan Bajrić, Nejc Skubic in Lovro Bizjak. Josip Iličić, Jan Oblak in Andraž Šporar? Prvi je bil izključen, drugi ni zmagal v derbiju, tretji je obsedel na klopi za rezerve (glej tabelo).

image
Takole je eno od akcij med derbijem Seville in Atletica pospremil vratar gostov Jan Oblak. FOTO: Reuters


Atalanta je igrala derbi ekip, ki sodita med bolj razigrane v italijanskem prvenstvu. Srečnejši je bil Cagliari, ki je odnesel na Sardinijo tri točke, že v prvem polčasu pa je bil izključen Josip Iličić, potem ko je v enem od dvobojev brez potrebe brcnil tekmeca, in sicer že zunaj stranskega roba igrišča. Kot da bi izgubil živce v 39. minuti tekme.

image
Učinek slovenskih legionarjev. FOTO: Delo


»Iličić je storil manjšo neumnost in zasluženo prejel rdeči karton, toda drugega rumenega zavoljo prekrška bi moral dobiti tudi Lykogiannis, ki je enega že imel. Tako bi oboji igrali z desetimi,« je ocenil Atalantin trener Gasperini in priznal, da je bil Cagliari boljši na sredini igrišča – tam, kjer se dobiva tekme. Iličić bo spočit za sredino tekmo z ManCityjem, še več moči bo privarčeval za prihod v Slovenijo, potem ko bo izpustil nedeljsko gostovanje v Genovi.

image
Luka Elsner je v francoskem prvenstvu nanizal pet tekem brez poraza. Njegov Amiens je nazadnje premagal Brest. FOTO: AFP