Josip Iličić: Ta čas zares trpimo, toda druge možnosti nimamo

Atalanta sredi priprav na zgodovinsko sezono v serii A in ligi prvakov.
Fotografija: Josip Iličić je bil na javnem radarju Rome in Napolija, ta čas pa se pripravlja na novo sezono v majici Atalante. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Josip Iličić je bil na javnem radarju Rome in Napolija, ta čas pa se pripravlja na novo sezono v majici Atalante. FOTO: AFP

Italijansko prvenstvo bodo odprli kot zadnje na stari celini, v boj za »scudetto« se bodo podali šele zadnji konec tedna v avgustu. Toda na »škornju« je živahno celotno poletje, utrip nogometne tržnice tradicionalno žanje interes tamkajšnjih medijev in navijačev. Dolgo se je zdelo, da bo zamenjal klub tudi Josip Iličić, ki pa je vse bližje podaljšanju delovne vize pri Atalanti v Bergamu.

»V modro-črni majici se počutim odlično, ni mi težko vaditi tudi najbolj trdo, kar se v prejšnjih letih ni pripetilo. Res mi je prijetno. Tu v klubu smo vsi skupaj kot ena velika družina; še nikdar v karieri nisem imel takšnih občutkov, pri čemer je enako na igrišču, v odnosu z vodstvom kluba ali z navijači,« je opisal svoje počutje v majici Atalante eden njenih udarnih zvezdnikov Josip Iličić.

Številni slovenski legionarji so v polnem delovnem ritmu, četudi v najboljših ligah na stari celini še niso odprli sezone. FOTO: Delo
Številni slovenski legionarji so v polnem delovnem ritmu, četudi v najboljših ligah na stari celini še niso odprli sezone. FOTO: Delo


Klub iz Bergama je opravil s turnejo po Otoku, na kateri je igral tri tekme s tamkajšnjimi ligaši: izgubil je v Swanseaju in Leicestru, zmagal pa v Norwichu. Pred Atalanto je namreč zgodovinska sezona 2019/20, v kateri bo prvič igrala tudi v ligi prvakov. V njej bodo štirje italijanski klubi – ob Atalanti še Juventus, Napoli in Inter. Tudi serie A bi bila lahko še zanimivejša kot v prejšnji sezoni: v prvo ligo so se namreč vrnili tradicionalni klubi Lecce, Brescia in Verona.

Jaka Bijol (levo) je dobil v majici CSKA priložnost za igro od 68. minute. FOTO: Reuters
Jaka Bijol (levo) je dobil v majici CSKA priložnost za igro od 68. minute. FOTO: Reuters


»Dobro smo pripravljeni za izzive, ki so pred nami. Ne le Atalanta, tudi jaz bom prvič igral v ligi prvakov, zato se veselim sezone. Trenutno smo utrujeni, vsi po vrsti imamo 'težke noge' po temeljnih pripravah, kar je normalno za to obdobje priprav. Brez tega ne moreš uspeti v poznejših mesecih, ko se je treba preusmeriti na vadbo drugih prvin,« je prepričan 31-letni Kranjčan.


Eden od udarnih adutov selektorja Keka


»V Angliji smo igrali tri zahtevne tekme in se soočili s povsem drugačnim slogom igre, kot ga poznamo iz Italije. To je dobro, saj nas tudi v ligi prvakov čaka nekaj povsem drugega. Ob tem smo izjemno zadovoljni, ker bomo imeli na voljo dovolj časa za normalno pripravo na sezono, saj nam ne bo treba igrati kvalifikacijskih tekem kot lani,« je dodal Iličić, tudi septembra eden udarnih adutov selektorja Matjaža Keka v tekmah s Poljsko (6. 9.) in z Izraelom (9. 9.). Ob tem je imel »Jojo« lani ob tem času strahovito neugodne težave z infekcijo in njenimi posledicami.

Da je Iličić eden glavnih mož modro-črnega orkestra – ob njem igrata v napadu odlična Papu Gomez in Duvan Zapata –, ki je v tem prestopnem roku izgubil »le« branilca Mancinija, je potrdil tudi trener Gianpiero Gasperini. Ta je od vodstva kluba zahteval prav okrepitev na položaju Mancinija in še igralca, ki bi lahko vskočil na Iličičev položaj, ko bo Kranjčan zahteval počitek.


Šporar in Bajrić spet počivala


Napadalec Andraž Šporar je vnovič izpustil tekmo Slovana v slovaškem prvenstvu. FOTO: Slovan Bratislava
Napadalec Andraž Šporar je vnovič izpustil tekmo Slovana v slovaškem prvenstvu. FOTO: Slovan Bratislava


Drugi legionarji? Slovaški novinarji v zadnjih tednih pogosto poizvedujejo o nadaljnji usodi Andraža Šporarja pri Slovanu iz Bratislave. Ljubljančan je izpustil več tekem slovaškega prvaka, tudi zadnjo prvenstveno, ki je bila generalka Slovana pred evropskim dvobojem z Dundalkom. Slovaki se bodo v 3. kolu boja za evropski ligo merili z Irci že v sredo in nato torek. Nekateri na Slovaškem vztrajajo, da je napadalec slovenske reprezentance tik pred odhodom iz kluba, najmočneje naj bi ga želeli Turki. Bomo videli, morda je novi trener Slovana le namenil počitek glavnim adutom za dvoboj 3. kola, saj ni stopil na igrišče niti standardni član enajsterice Kenan Bajrić.


Na misiji v Zagrebu tudi Zavrl


Ta teden se obeta zanimiva tekma tudi v soseščini. V enem od derbijev 3. kola kvalifikacij za ligo prvakov se bosta merila Dinamo in Ferencvaroš, posledično si bosta stala nasproti reprezentančna soigralca Petar Stojanović in Miha Blažič. Prva tekma bo v Zagrebu, Uefa pa je na tekmo visokega tveganja poslala izkušenega delegata: to bo nekdanji predsednik NZS Rudi Zavrl. Madžari so že razprodali štadion za povratno tekmo v Budimpešti (22.000), vstopnice za zagrebški dvoboj so še na voljo.

Preberite še:

Komentarji: