Hitro slovo Juventusa in madridskega Reala

Lyon in Manchester City v četrtfinalu lige prvakov, danes še tekmi v Barceloni in Münchnu.
Fotografija: Nogometaši Manchester Cityja so se takole veselili zaslužene uvrstitve v četrtfinale lige prvakov. FOTO: Oli Scarff/AFP
Odpri galerijo
Nogometaši Manchester Cityja so se takole veselili zaslužene uvrstitve v četrtfinale lige prvakov. FOTO: Oli Scarff/AFP

Potem ko so v nogometni evropski ligi že znani vsi četrtfinalisti, bodo danes tudi v ligi prvakov. V tej so si vozovnico na zaključni turnir v Lizboni, ki bo med 12. in 23. avgustom, še pred prekinitvijo zaradi novega koronavirusa priigrali Atletico Madrid Jana Oblaka, Leipzig Kevina Kampla, Atalanta Josipa Iličića in PSG. V prvem večeru po prekinitvi pa je Manchester City izločil nogometaše Reala, gola Cristiana Ronalda pa Juventusu nista zadostovala za skupni uspeh proti Lyonu.



Včeraj ob 21. uri sta krenila po četrtfinale Juventus in Lyon, prvi dvoboj so dobili Francozi z 1:0, ob isti uri še Manchester City in Real Madrid. Po prvi tekmi so v prednosti Angleži z izidom 2:1.

Hitro je bilo jasno, da podaljška v Torinu ne more več biti, saj je Lyon tekmo odprl z Depayevim golom v 12. minuti in si še bolj odprl vrata želenega četrtfinala. Toda italijanski prvaki se seveda niso mogli sprijazniti s takšnim scenarijem o zgodnjem slovesu, med žive jih je vrnil gol udarnega zvednika Cristiana Ronalda iz enajstmetrovke v izdihljajih prvega polčasa. En strel več so v prvih 45 minutah v okvir vrat sprožili gostitelji, toda za uvrstitev med osmerico so potrebovali še dva gola. Še enega je nato zabil Portugalec, to pa ob koncu ni zadostovalo za domače slavje.

Cristiano Ronaldo je zabil dva gola za Juventus, a v četrtfinale gre Lyon. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Cristiano Ronaldo je zabil dva gola za Juventus, a v četrtfinale gre Lyon. FOTO: Massimo Pinca/Reuters




Veselju v taboru Lyona po uvrstitvi v četrtfinale lige prvakov ni bilo konca. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Veselju v taboru Lyona po uvrstitvi v četrtfinale lige prvakov ni bilo konca. FOTO: Massimo Pinca/Reuters


Živahno je bilo tudi v Manchestru. City je v Madridu na prvi tekmi slavil zmago z 2:1, po 45 minutah je bil izid 1:1. Pa se je tudi tu zdelo, da se je zmagovalec prve tekme ob zgodnjem vodstvu tej revanši že močno približal četrtfinalu, Karim Benzema je bil Realov rešitelj za izenačenje. Toda tako kot pri prvem domačem golu ga je tudi v drugo polomil Realov branilec Raphel Varane, Gabriel Jesus je darilo izkoristil in potrdil vizum Cityja med elitno osmerico.

Karim Benzema je zadel za Real v Manchestru. FOTO: Nick Potts/Reuters
Karim Benzema je zadel za Real v Manchestru. FOTO: Nick Potts/Reuters





Danes ob 21. uri bosta še dvoboja med Bayernom in Chelseajem (3:0) in Barcelono ter Napolijem (1:1).





Preberite še:

Komentarji: