Juventus odslovil Sarrija, prihaja Pirlo

Nogometna stara dama po izpadu iz lige prvakov po novo trenersko moč. Našla jo je v nekdanjem asu.
Fotografija: Andrea Pirlo bo prevzel Juventus. FOTO: Munoz Alvarez/AFP
Odpri galerijo
Andrea Pirlo bo prevzel Juventus. FOTO: Munoz Alvarez/AFP

Italijanski nogometni prvak Juventus, ki je domačo sezono končal z devetim zaporednim naslovom, je po petkovem izpadu v osmini finala lige prvakov proti Lyonu odpustil trenerja Maurizia Sarrija, so potrdili v klubu.

Sarri je z domačim naslovom osvojil svojo prvo italijansko lovoriko v karieri, a mu ni uspelo uveljaviti privlačne igre, ki jo je napovedoval ob imenovanju. Njegov stolček se je majal že decembra, ko je Juventus izgubil tekmo superpokala proti Laziu, nato pa tudi še, ko je izgubil finale pokala proti Napoliju.

Enainšestdesetletni strokovnjak tako zapušča Juventus po 51 tekmah, na katerih je zbral 34 zmag, osem neodločenih izidov in devet porazov. Sarri je večino kariere sicer preživel v amaterskih ligah, nogometu se je pridružil relativno pozno, potem ko je opustil službo v bančništvu.

Maurizio Sarri je trenersko pri Juventusu trajal le eno sezono. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Maurizio Sarri je trenersko pri Juventusu trajal le eno sezono. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters


Nase je opozoril na čelu Empolija med letoma 2012 in 2015 ter nato s svojim slogom nogometa Sarriball pri Napoliju od 2015 do 2018. S Chelseajem pa je osvojil evropsko ligo.
 

Z Juventusom je imel pogodbo do 2022. V domači sezoni so Torinčani zbrali 83 točk, najmanj v zadnjih devetih sezonah. Dosegli so 76 zadetkov, manj kot Atalanta, Inter, Lazio in celo petouvrščena Roma.

 

Prihaja neizkušeni Pirlo


Novi strateg stare dame bo nekdanji nogometaš Andrea Pirlo. Uprava Juventusa se je namreč odločila za tvegano potezo in na čelo ekipe postavila moža, ki nima praktično nobenih trenerskih izkušenj. Še konec julija so ga v klubu imenovali za trenerja ekipe do 23 let, ki sicer igra v tretji ligi.

Pirlo je kot igralec med drugim postal svetovni prvak leta 2006, z Milanom in Juventusom pa je osvojil številne naslove. Igralsko se je upokojil januarja 2018 po igranju v MLS za New York City. Za Juventus pa je igral v obdobju med letoma 2011 in 2015.

Komentarji: