Kaj bo odločalo v finalu? Izkušnje, zdravje ali denar?

Nogometaši Reala so skupaj osvojili kar 292 lovorik, tekmeci iz Liverpoola zgolj 50.

Objavljeno
25. maj 2018 14.52
Posodobljeno
25. maj 2018 17.17
Navijaški del pred velikim stadionom v Kijevu. FOTO: Gleb Garanich/Reuters
Kijev - »Real ima izrazito premoč v izkušnjah. Če bi obstajal nogometni trg izkušenj, bi jih Real lahko prodajal in postal še bogatejši klub,« je v svojem slogu razpredal Liverpoolov trener Jürgen Klopp.
 

47 lovorik v ligi prvakov


In če želimo izkušnje tudi zmeriti, potem lahko uporabimo lovorike, ki so jih osvojili nogometaši obeh finalistov. Razlika je gromozanska; Realovi nogometaši so do sedaj skupno osvojili kar 292 lovorik, njihovi tekmeci iz Liverpoola le 50.

Real je imel celotno sezono velike težave s poškodbami, saj je kar dvajset igralcev prijavilo »bolniško«


Še večja razlika je v ligi prvakov, kajti Realovi igralci imajo skupno 47 lovorik, pri Liverpoolu pa je na vrhu Evrope stal zgolj Emre Can z Bayernom leta 2013, a še tedaj ni za Bavarce odigral niti minute v ligi prvakov. Obenem sedanji igralci rdečih še nobene lovorike niso osvojili pri Liverpoolu.
 

Najprej 36 poškodb, zdaj vsi zdravi


Real je imel celotno sezono velike težave s poškodbami, saj je kar dvajset igralcev prijavilo »bolniško«. Skupno so imeli pri Realu kar 36 poškodb, toda za finale so vsi nared, zato bo imel trener Zinedine Zidane težavo, koga postaviti v začetno postavo in kateremu zvezdniku pokazati mesto na klopi ali celo tribuni.

Tudi pri Liverpoolu so imeli obilo težav, še vedno pa so poškodovani Joe Gomez, Joel Matip, Alex Oxlande-Chamberlain in Emre Can, a morda bo kakšen med njimi za finale vendarle stisnil zobe.

Zmaga prinaša bogastvo
200.000 evrov bo nagrada na igralca pri Liverpoolu za morebitno lovoriko. Pri Realu bo zagotovo več, saj so že leta 2016 po zmagi v Milanu dobili po 320.000 evrov neto. Samo v letu 2017 pa je vsak Realov nogometaš za pet lovorik prejel po dva milijona evrov nagrade, od tega je skupna nagrada za španski in evropski naslov znašala 1,5 mio evrov.