Kampl in Šporar najvidnejša legionarja na Kavčičevem seznamu

Naši na tujem: Oblak nepremagan v madridskem derbiju. Izzivi Kavčiča v zadnji vrsti reprezentance.
Fotografija: Takole se je danski napadalec Yussuf Poulsen zahvalil podajalcu za odločilni gol Kevinu Kamplu (levo). Foto AFP
Odpri galerijo
Takole se je danski napadalec Yussuf Poulsen zahvalil podajalcu za odločilni gol Kevinu Kamplu (levo). Foto AFP

Ljubljana – Natančno teden dni loči slovensko nogometno reprezentanco do naslednje akcije, v ponedeljek bo krenila v »operacijo Norveška«. Slovenski legionarji so bili konec tedna povečini neuspešni, močno sta opozorila nase le Andraž Šporar in Kevin Kampl.



Leipzig se v zadnjih tednih opazno vzpenja, večina njegovih nogometašev prihaja v pravo formo. Po skromnem začetku ligaške sezone je v zadnjih štirih kolih osvojil 10 točk in vstopil v »območje lige prvakov«. Med najbolj zaslužnimi za dvig krivulje rezultatske uspešnosti je edini slovenski legionar v bundesligi Kevin Kampl. Tudi v zadnjem kolu, ko so »rdeči biki« obiskali Hoffenheim in se vrnili z gostovanja pri članu lige prvakov s tremi točkami, je bil Kampl med najboljšimi. Kapetan kluba je prejel za svoj učinek – prispeval je tudi podajo za končnih 1:2 – visoko oceno 2.

Učinek slovenskih legionarjev na evropskih nogometnih zelenicah.
Učinek slovenskih legionarjev na evropskih nogometnih zelenicah.


Kampl: Pošteno smo utrujeni


»Pošteno smo utrujeni, posebej prvi polčas je bil zelo intenziven. Toda lahko smo upravičeno ponosni na izplen, kot tudi na raven igre, ki smo jo ujeli v zadnjem času. Za nami je odličen niz tekem v Nemčiji, vmes smo ostali praznih rok le na Solnograškem, toda tudi v evropski ligi bomo nadoknadili zamujeno,« je zatrdil Kampl in dodal: »Pri vsem skupaj šteje največ dejstvo, da imamo v jati iz tedna v teden več igralcev v vrhunski formi. To nakazuje na dobro delo na treningih in napredek v igri.«

Jan Oblak je v madridskem derbiju zbral šest obramb, ustavil je tudi strel Marca Asensia. Foto Reuters
Jan Oblak je v madridskem derbiju zbral šest obramb, ustavil je tudi strel Marca Asensia. Foto Reuters


Sredi zanj sanjskega niza se nahaja tudi Andraž Šporar, ki v majici Slovana iz Bratislave narekuje ritem v slovaškem prvenstvu. Slovan zanesljivo vodi na lestvici, pet točk za njim je Dunajska Streda, klub iz mesta z največjim številom madžarskih prebivalcev na Slovaškem. »Špoki« se nazadnje v Stožicah ni najbolje znašel, slabo se je odzval prav na imenitno podajo Kevina Kampla. Na Slovaškem je obratno – v desetih kolih je zabil devet golov, zadnjega je primaknil prav konec tedna, ko je Slovan dobil tradicionalni derbi s Spartakom iz Trnave.


Mevlja na stranskem tiru v St. Peterburgu


Odlično bi bilo, če bi Kampl in Šporar prenesla formo tudi v naslednji teden, ko bosta na vrsti Norveška in Ciper, si najbrž misli Tomaž Kavčič ... Slovenski selektor bo imel resda (naj)več dela z uigravanjem zadnje linije obrambe, saj njegovi programirani aduti v klubih ne igrajo pogosto, kot bi si želel(i). Na stranski tir je zašel tudi vodilni slovenski branilec Miha Mevlja, ki pomni zadnjo resno tekmo v majici Zenita na dan 30. avgust. Odtlej je pet tekem peterburškega kluba v ruskem prvenstvu spremljal s klopi za rezerve, podobno je bilo v 1. kolu evropske lige. Igral je le pokalno tekmo z nižjeligašem Volgarjem. V podobnem položaju kot Mevlja je tudi Luka Krajnc v italijanski serie A, saj mu Frosinone ne ponuja priložnosti. Med srednjimi branilci z zadnjega seznama kaže bolje Mihi Blažiču v Budimpešti, Nemanja Mitrović bo igral danes na Poljskem.

Rene Krhin (v sredini) je v majici Nantesa iztržil pozitiven rezultat na gostovanju v Lyonu.
Rene Krhin (v sredini) je v majici Nantesa iztržil pozitiven rezultat na gostovanju v Lyonu.


Niti minute igre nimata v nogah niti Aljaž Struna in ta čas prvi slovenski vratar Vid Belec. Bolje kaže najdražji slovenski številki 1 Janu Oblaku, ki do nadaljnjega ne želi braniti za Slovenijo. Škofjeločan je ostal nepremagan na madridskem derbiju z Realom, ustavil je šest strelov na vrata Atletica in enkrat resno ogrozil svoja vrata tudi sam.

Preberite še:

Komentarji: