Kampl za Kicker spregovoril o razlogih za slovo od reprezentance

Nogometaš Kevin Kampl, ki si je na treningu poškodoval gleženj, se zaveda, da vsi ljudje v Sloveniji ne razumejo njegove odločitve.
Fotografija: Kevin Kampl je pojasnil, zakaj ne bo več igral za slovensko reprezentanco. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Kevin Kampl je pojasnil, zakaj ne bo več igral za slovensko reprezentanco. FOTO: Jure Eržen

Leipzig – Slovenski nogometaš Kevin Kampl je prvič po reprezentančnem slovesu spregovoril za javnost. V pogovoru za nemški športni časnik Kicker je poudaril, da je bilo igranje za izbrano vrsto Slovenije zanj vedno nekakšen bonus. Po končani reprezentančni karieri se želi osredotočiti na svoj klub Leipzig, poleg tega bo imel več časa za svojo družino.

»Zame je reprezentančno poglavje za zdaj zaključeno. Vem, da vsi ljudje v Sloveniji tega ne razumejo, vendar pa si zaradi tega ne belim glave. Zame in za moje telo je počitek izjemno pomemben. Če neprestano igraš, ne moreš imeti svežine. Če bi bil zdaj z reprezentanco, zagotovo ne bi bil tako svež za prihajajočo prvenstveno tekmo,« je svojo odločitev obrazložil Kampl, ki je pred novembrskim reprezentančnim ciklom in zadnjima tekmama lige narodov obvestil Nogometno zvezo Slovenije, da zaključuje zgodbo s slovensko izbrano vrsto.

Pri tem je razkril, da si je po dolgem času spet privoščil skok k svojim staršem v Solingen. »Moj oče je že dalj časa bolan in v zadnjem obdobju sem ga zaradi številnih obveznostih komaj še kaj videl,« je zaupal 28-letni slovenski nogometaš, ki že od rojstva živi v Nemčiji. Kaže tudi omeniti, da si je Kampl na treningu poškodoval gleženj, tako da je njegov nastop na nedeljski tekmi elitne nemške lige proti Wolfsburgu zelo negotov.

 

Komentarji: