Kane z jezikovo juho polil soigralce

V polfinalu lige prvakov dveh judovskih klubov se sklepnega obračuna po drami veseli Tottenham.
Fotografija: Harry Kane – objema trenerja Mauricia Pochettina – je ob končnem zmagoslavju kljub poškodbi prisprintal na igrišče med soigralce. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Harry Kane – objema trenerja Mauricia Pochettina – je ob končnem zmagoslavju kljub poškodbi prisprintal na igrišče med soigralce. FOTO: Reuters

Tottenham je kot Liverpool. Londonskim ostrogam je namreč v povratni polfinalni tekmi nogometne lige prvakov uspel podoben zasuk kot rdečim proti Barceloni.

Ajax je po zmagi z 1:0 v britanski prestolnici v Amsterdamu ob polčasu vodil z 2:0 (Matthijs de Ligt 5., Hakim Ziyech 35.), Lucas Moura (55., 59., 90.+6.) pa je poskrbel, da se je Tottenham Liverpoolu pridružil v finalu elitnega klubskega tekmovanja, ta bo 1. junija v Madridu.

Londonski klub se je prvič uvrstil v finale lige prvakov, sklepni dvoboj pa bo prvi vseangleški po letu 2008. »To je eden mojih najpomembnejših večerov v življenju. A najprej bi čestital svojim igralcem, superjunaki so. Že pred tekmo sem jim dejal, da so junaki, zdaj so ta naziv še presegli. Uvrstitev v finale je čudežni dosežek,« je bil v solzah sreče trener Tottenhama Mauricio Pochettino.

Superjunak večera je bil seveda Brazilec Lucas Moura, ki ga je odvrgel Paris Saint-Germain, ko je v svoje vrste pripeljal Neymarja.
 

Nogomet je krut


»Nogomet prinaša trenutke, ki jih ne moremo predvideti. Zdaj moramo le uživati, sam se počutim kot še nikoli v življenju. Dali smo vse od sebe in si ta zmagoviti trenutek zaslužimo,« je ugotavljal Lucas Moura.

»Lucas si zasluži spomenik,« je po umetniškem delu pozval njegov soigralec Christian Eriksen. Soigralce je z besedami, ki jih ni izbiral, po na videz izgubljenem položaju ob polčasu podžgal poškodovani kapetan angleške reprezentance Harry Kane.

»Fantje so se zazrli globoko vase, pokazali strast, duha in srce, ki si ga lahko le želimo,« je kolege pohvalil Kane, ki bi 1. junija morebiti le lahko zaigral v svoji največji klubski tekmi v karieri.

Ajaxov obup.
Ajaxov obup.


»Težko je zdaj najti prave besede, nogomet je pač krut šport. Moramo prestati to moro in iti naprej. Je pa liga prvakov tako posebna, da tudi igralci vedo, da tega ne bodo mogli preboleti kar čez noč,« je bil skrušen Ajaxov trener Erik ten Hag.

A ob prejšnjih izločitvah madridskega Reala in Juventusa tudi pristavil: »Sem pa vseeno ponosen na fante, na to, kar so v letošnji ligi prvakov postorili doslej.«

Komentarji: